2021 09 03 HUI Sdokter 3

Heb je renovatieplannen, maar weet je niet waar te beginnen? Wil je gaan voor een lagere energiefactuur en een hoger comfort? Of wil je energie besparen, maar weet je niet hoe?

De HUISdokter van Energiehuis Kempen kan je gratis en onafhankelijk bijstaan tijdens het hele traject, aan huis en op jouw tempo.

De HUISdokter komt langs bij je thuis en bekijkt samen met jou de staat van je huis, het energieverbruik en mogelijke maatregelen om dit te verbeteren. Je ontvangt een adviesrapport met stappenplan, een inschatting van de kostprijs, beschikbare subsidies en leningen …

Als je maatregelen wil uitvoeren, kan de HUISdokter je helpen met het zoeken van aannemers en het opvragen van offertes. Ook tijdens de werken blijft hij ter beschikking om de werken op te volgen of te helpen bij eventuele problemen. Na de werken kan hij helpen bij het aanvragen van premies en het meten van de gerealiseerde energiebesparing.

Ook zonder concrete plannen kan je bij de HUISdokter van het Energiehuis terecht. Een vrijwillig energiemeester bekijkt samen met jou hoe je energie kan besparen, zelfs zonder 1 euro uit te geven. Hij kan je ook op weg helpen voor grotere energiebesparende maatregelen en je indien nodig doorverwijzen naar een professionele HUISdokter die je verder kan begeleiden.

Interesse?

Vraag een gratis bezoek van de HUISdokter aan via www.energiehuiskempen.be/huisdokter of bel 014 56 27 88.

Wil je zelf andere inwoners helpen om energie te besparen of hun woning te renoveren? Word vrijwillig energiemeester via www.kempen2030.be/energiemeester.

Op zoek naar renteloze financiering voor je energiebesparende renovatie?

Als je tot één van de doelgroepen behoort, kan je maximaal 15 000 euro renteloos lenen voor energiebesparende maatregelen.

Als alleenstaande, gepensioneerde of persoon met verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds of sociaal tarief kan je daar gebruik van maken. Surf naar www.energiehuiskempen.be/energielening of bel 014 57 42 79 voor meer info.

De actie kadert binnen het streekproject Kempen2030, het engagement van alle Kempense gemeenten om 40% CO2 te besparen tegen 2030. Voor meer info kan je terecht op www.kempen2030.be.