Afbeelding

Er doen phishingmails de ronde met het logo van de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO) vanuit 'noreply.kbo@economie.fgov.be' of 'noreply@vlaanderen.be'. Het is mogelijk dat er in de toekomst nog andere adressen worden gebruikt.

Deze e-mails vragen bijvoorbeeld aan ondernemers om een verzoek in te dienen om een nieuwe digitale KBO-sleutel te verkrijgen of om hun contactgegevens (e-mailadres en telefoonnummer) bij te werken door op een link te klikken. Een combinatie van deze 2 onderwerpen is ook mogelijk.

Het gaat om valse e-mails. Open dergelijke mails niet en verwijder ze. Klik zeker nergens op.

De enige manier om zelf gegevens te registreren of aan te passen in de KBO is via de officiële My Enterprise applicatie. Met deze toepassing kan je o.a. contactgegevens direct en gratis bijwerken en dit enkel na beveiligde authenticatie door de wettelijke vertegenwoordiger van de entiteit of diens mandaathouder.

De KBO stuurt nooit e-mails naar geregistreerde entiteiten of andere personen om een verzoek in te dienen voor activering van digitale sleutels. Alleen beveiligde authenticatiemiddelen (of digitale sleutels), beschikbaar gesteld door FOD BOSA, worden gebruikt om toegang te krijgen tot beveiligde KBO online applicaties of diensten (My Enterprise, KBO Select en KBOwi).

Correcte officiële toepassingen

Meer info

Algemene tips