Mechanic repairing bicycle 1
© Freepik

Gebruikte binnenbanden van fietsen komen vaak terecht bij het restafval. Dat is jammer, want deze banden komen in aanmerking voor materiaalrecyclage.

Daarom kan je vanaf nu gebruikte binnenbanden van fietsen gratis aanleveren in het recyclagepark of bij deelnemende Arendonkse fietshandelaars.

De banden worden gerecycleerd tot nieuwe binnenbanden. Dit heeft een aantal belangrijke voordelen:

  • Milieuvriendelijke recyclage: door binnenbanden apart in te zamelen, kunnen ze volledig gerecycleerd worden. Hierdoor neemt de behoefte aan nieuwe grondstoffen af.
  • Afvalvermindering: binnenbanden worden uit de restafvalfractie genomen en belanden niet meer op stortplaatsen of in verbrandingsovens.
  • Lagere CO2-uitstoot: de verwerking van binnenbanden heeft een lagere koolstofvoetafdruk dan het produceren van nieuwe materialen.
  • Lagere kost: de inzameling van binnenbanden is volledig gratis en je betaalt er niet meer voor als restafval.

Het lokaal bestuur roept inwoners op om gebruikte binnenbanden in te leveren bij deelnemende fietshandelaars of in het recyclagepark. Op die manier werken we samen aan een groenere en duurzamere gemeente.

Let op! Binnenbanden die latex bevatten of waarin een vloeistof zit, kunnen niet gerecycleerd worden en behoren wel tot het restafval.