IMG 7792

Vanaf september 2024 breidt Academie Arendonk uit.

Kinderen van 6 tot en met 11 jaar kunnen dan niet alleen in de hoofdvestigingsplaats in Arendonk en in het filiaal in Kasterlee terecht, ook in Weelde (Ravels) en in gemeentelijke basisschool de Stip worden vanaf dan lessen Beeldatelier georganiseerd.

Naar Weelde (Ravels)

De gemeenteraden van Arendonk en Ravels stemden beiden in met de oprichting van een extra vestigingsplaats van de Arendonkse academie in de Ravelse deelgemeente Weelde.

Academie Arendonk zal er vanaf volgend schooljaar lessen Beeldatelier voor kinderen organiseren op woensdagnamiddag in een lokaal van gemeentelijke basisschool De Verrekijker.

De lessen voor de jongste kinderen van 6 tot en met 8 jaar starten om 13.30 uur. De oudere kinderen van 9 tot en met 11 jaar krijgen wat meer uitdaging vanaf 15.20 uur.

In GBS de Stip

Ook in de eigen gemeente breidt Academie Arendonk uit en zal voor het eerst een naschools lesmoment organiseren voor kinderen in het crealokaal van GBS de Stip.

Het lokaal bestuur wil op die manier een voortrekker zijn in het BOA-decreet dat ingaat in 2026 en streeft naar een geïntegreerd aanbod van buitenschoolse opvang en activiteiten (BOA) voor álle kinderen en gezinnen.

Het lesmoment in de Stip voor kinderen van 6 tot en met 8 jaar wordt vanaf 1 september 2024 ingericht op dinsdag na schooltijd. De lessen starten om 15.35, zodat ook kinderen vanuit andere basisscholen nog voldoende tijd hebben om zich naar de Stip te verplaatsen.

Nieuwe opleiding Architectuuratelier

Voor jongeren van 14 tot en met 17 jaar wordt het aanbod in de hoofdvestigingsplaats van de academie vanaf volgend schooljaar uitgebreid met een nieuwe opleiding Architectuuratelier op zaterdagvoormiddag.

Jongeren die geboeid zijn door knappe gebouwen, interesse hebben in design en willen leren ontwerpen, zijn welkom. Het Architectuuratelier kan ook een goede voorbereiding zijn voor een latere studiekeuze om architect, interieurvormgever of productontwerper te worden.

Inschrijven

Inschrijven kan vanaf donderdag 16 mei 2024 via www.academiearendonk.be/inschrijven.

Meer info

www.academiearendonk.be/kinderen-vanaf-6-jaar