Op woensdag 24 april 2024 opent het nieuwe recyclagepark in Hoge Mauw 140. Op deze pagina vind je alle info over de werking en de tarieven.

Werking

Het recyclagepark is opgedeeld in een betalende en een niet-betalende zone.

Afvalstoffen die gratis aangeleverd kunnen worden, kan je aan het begin van het park in de juiste container deponeren in het niet-betalende gedeelte. Heb je verder geen betalende afvalstoffen bij, dan kan je het park meteen terug verlaten.

Voor het aanleveren van betalende afvalfracties maken we gebruik van weegbruggen. Je voertuig wordt zowel bij het binnen- als bij het buitenrijden van de betalende zone gewogen. Tijdens de eerste weging geef je aan welke afvalfractie je aanlevert. Heb je meerdere afvalfracties, dan moeten die telkens apart gewogen worden. Het is dus belangrijk om je afval vooraf goed te sorteren, anders wordt de duurste fractie aangerekend.

Als inwoner kan je het nieuwe recyclagepark enkel betreden met je elektronische identiteitskaart (eID). Verenigingen of personen met een tweede verblijf in Arendonk krijgen een toegangskaart. Die wordt per post verstuurd. Personen die voordien nog geen toegangskaart hadden, kunnen er één aanvragen aan het onthaal van het gemeentehuis.

Tarieven

In het nieuwe recyclagepark wordt de kost van het afval bepaald op basis van het gewicht, en niet langer op basis van het volume. De tarieven zijn enkel gebaseerd op de verwerkings- en transportkosten van het afval.

Hieronder vind je een overzicht van de tarieven.

AfvalfractieTarief
Groenafval, snoeihout en gemengd tuinafval

250 kg per gezin per jaar gratis

Daarna 0,02 euro per kg
Niet-geïmpregneerd houtafval (A- en B-hout)0,02 euro per kg
Geïmpregneerd houtafval (C-hout)0,16 euro per kg
Harde kunststoffen0,02 euro per kg
Grofvuil0,28 euro per kg
Steen- en betonpuin0,02 euro per kg
Cellenbeton, kalk en gips0,16 euro per kg
Roofing0,16 euro per kg
Hechtgebonden asbestcement200 kg per gezin per jaar gratis

Daarna 0,16 euro per kg

PiepschuimMinder dan 60 liter: gratis
Tussen 60 en 200 liter: 1 euro

Meer dan 200 liter: 6,50 euro

Professionele elektrische en elektronische apparaten (horecatoestellen)25 euro per stuk

Betaling

Betalen kan in het nieuwe recyclagepark enkel via bancontact of Payconiq.

Je kan het saldo op je eID of toegangskaart ook opladen aan het onthaal van het gemeentehuis. Daar kan je zowel cash als met bancontact betalen.

Heb je nog een strippenkaart van het oude recyclagepark? Dan kan je het resterende saldo laten overzetten op je eID of toegangskaart. Je kan daarvoor terecht in het recyclagepark of aan onthaal van het gemeentehuis.