Originele vakantietussendoortjes tijdens de paas- en zomervakantie.

Wat en wanneer

Grabbelpas staat voor een kwalitatieve en boeiende vrijetijdsbesteding tijdens de paas- en zomervakantie.

De jeugddienst stelt een leuk vakantieprogramma samen met tal van activiteiten waaraan je kan deelnemen. Tijdens deze activiteiten staan spel en plezier centraal. Kinderen kunnen kiezen uit knutselen, avontuur, sport, ontspanning, actie …

Per activiteit wordt bekeken voor welke leeftijd de activiteit geschikt is.

Het aanbod van activiteiten wordt bekendgemaakt via een (digitaal) programmaboekje dat via de scholen wordt verspreid of op te vragen is bij de dienst vrije tijd. Daarnaast zijn er ook papieren exemplaren te verkrijgen in het gemeentehuis, de bibliotheek en het zwembad.

Je kan het programma van de zomervakantie hieronder downloaden.

Voor wie

Iedereen van 6 t.e.m. 12 jaar (of wie 6 jaar wordt dit jaar) kan deelnemen aan Grabbelpas.

Ook kinderen van buiten Arendonk kunnen inschrijven voor deze activiteiten.

Locaties

Er is geen vaste plaats voor de activiteiten van de Grabbelpas. Deze gaan door in lokalen, refters … van gemeentelijke gebouwen. Grabbelpassers zorgen ervoor dat ze zelf ter plaatse geraken. Bij een activiteit die verder weg is, zorgt de jeugddienst voor vervoer en wordt er vertrokken vanuit een afgesproken vertrekplaats.

Bedrag

Per activiteit in het programma staat de deelnameprijs vermeld. Sommige activiteiten worden gratis aangeboden, andere aan een zo laag mogelijke prijs.

Houders van een vrijetijdspas krijgen 50% korting op de activiteiten van Grabbelpas.

Inschrijven

Inschrijven voor de activiteiten kan online via https://reservaties.arendonk.be.

In het Grabbelpasprogramma staan steeds de exacte info, inschrijvingsdata en ‑tijdstippen. Schrijf tijdig in, want het aantal plaatsen is beperkt!

Weet je niet hoe je online moet inschrijven? Neem dan zeker eens een kijkje in de handleiding hieronder.

Afmelden

Als je onverwacht toch niet naar een activiteit kan komen, meld je jezelf af bij de jeugddienst. De vraag is groter dan het aanbod. Daarom vragen wij om de inschrijving voor een activiteit goed te overwegen en te plannen.

Doe je de afmelding 10 dagen op voorhand, dan krijg je het inschrijvingsgeld terug. Ben je ziek en kan je niet tijdig afmelden, dan kan je een doktersbriefje binnenbrengen bij de jeugddienst en krijg je alsnog het inschrijvingsgeld terugbetaald.

Verzekering

Deelnemers aan Grabbelpas zijn verzekerd voor de Grabbelpasactiviteiten die georganiseerd worden door de jeugddienst. Een individuele verplaatsing naar de plaats van de activiteit is hierbij niet inbegrepen. De Grabbelpasser is wel verzekerd als er in het programmaboekje wordt afgesproken om samen te komen en er vanaf de samenkomst iets gebeurt.

Bijvoorbeeld

  • Er is een activiteit gepland in GBS Voorheide en de Grabbelpasser valt met de fiets onderweg naar de activiteit (= niet verzekerd).
  • Voor de surfactiviteit wordt er gezamenlijk naar Dessel gefietst. Een kind valt tijdens de rit heen/terug (= verzekerd).

Fiscale attesten

De betaalde kosten voor deelname aan activiteiten komen in aanmerking voor belastingaftrek. Voorwaarde is dat de deelnemer nog geen 12 jaar was op de dag van de activiteit én er effectief werd deelgenomen.

Het attest voor de deelnames van dit jaar wordt volgend voorjaar verstuurd.

Stel zelf mee het programma samen

De jeugddienst is steeds op zoek naar nieuw aanbod! Heb je zelf een leuke activiteit die je kan aanbieden? Bezorg dan zeker je voorstel aan de jeugddienst en dan bekijken we samen wat de mogelijkheden zijn.