Brndweer2

Door PFAS-verontreiniging golden er een hele tijd een aantal no regret-maatregelen in de omgeving van de brandweerkazerne (Kerkstraat 38).

Er werd intussen een beschrijvend bodemonderzoek uitgevoerd op de percelen van de kazerne om de omvang van de verontreiniging met PFAS in kaart te brengen. Recent ontving de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) de resultaten daarvan.

Uit het beschrijvend bodemonderzoek bleek dat er geen ernstig risico uitgaat van de vastgestelde bodemverontreiniging. Er is geen bodemsanering nodig, de eerder geadviseerde no regret-maatregelen in de omgeving van de brandweerkazerne zijn ook niet meer van toepassing.

Op sommige percelen in de omgeving van de kazerne zijn wel nog gebruiksadviezen van toepassing. Eigenaars van die percelen ontvangen daarover een brief van OVAM.

Let op! In Arendonk gelden er nog no regret-maatregelen op andere locaties dan deze onderzochte site. Die blijven gelden tot ook voor die locaties een beschrijvend onderzoek is uitgevoerd. Meer info daarover vind je hier.