Drops 2404441 1280

De voorbije maanden waren bovengemiddeld nat. Dat is goed nieuws voor het grondwaterniveau, maar mogelijk slecht nieuws voor vochtige kelders en muren.

Wist je dat er voor deze problemen premies zijn?

Zo kan je een Mijn VerbouwPremie krijgen als je de buitenmuren tegen optrekkend vocht behandelt door een waterkerende laag te plaatsen of de muren injecteert met producten die de muur waterdicht maken. Dat kan onder het thema ‘Buitenmuur’.

Deze werken moeten wel gepaard gaan met het aanbrengen van voldoende isolatie. Heb je al voldoende geïsoleerd? Dan zal je dat moeten bewijzen aan de hand van facturen, het bewijs van een voormalige premieaanvraag of een EPC.

Heb je water in de kelder? Dan kan je onder het thema ‘Vloer’ een Mijn VerbouwPremie krijgen voor het behandelen van ondergrondse muren tegen insijpelend vocht. Ook dat moet gecombineerd worden met het plaatsen van voldoende isolatie.

Kijk voor de specifieke voorwaarden op www.duurzaamwonen.be/mijnverbouwpremie.

Deze werken komen onder dezelfde voorwaarden ook in aanmerking voor een Mijn VerbouwLening tot 60 000 euro. Kijk daarvoor op www.duurzaamwonen.be/mijnverbouwlening.

Meer info

www.duurzaamwonen.be