Tijgermug

Misschien heb je al eens van de Aziatische tijgermug gehoord? Op steeds meer plaatsen in Vlaanderen kan je deze mug aantreffen.

De tijgermug is een kleine zwart-wit gestreepte steekmug die ongeveer 4 tot 5 mm groot is. Ze komt oorspronkelijk voor in het buitenland, maar is ook in ons land in opmars.

Je herkent de mug aan de witte strepen op de poten. Het uiteinde van de achterpoten is wit en de mug heeft een witte streep op het achterhoofd en de rug.

De tijgermug is niet gevaarlijk, maar ze kan wel voor veel overlast zorgen. De muggen steken namelijk overdag en zijn erg agressief. Deze mug kan ook ziektes overbrengen zoals dengue, zika en chikungunya.

Gelukkig is de kans dat de tijgermug in België mensen ziek maakt op dit moment nog heel klein. Er is dus geen reden tot ongerustheid, maar het is wel extra belangrijk om het aantal tijgermuggen zo laag mogelijk te houden.

Heb je een tijgermug gezien? Dan kan je dat melden via www.muggensurveillance.be. Na je melding volgt eventueel onderzoek en bestrijding.

Meer info

www.muggensurveillance.be