Kan je een helpende hand gebruiken? Of ben je op zoek naar vrijwilligerswerk dat bij jou past?

Verenigingen en organisaties hebben vaak handen tekort: helpers voor evenementen, klusjesmannen, begeleiders voor activiteiten, vrijwilligers die de toog bemannen … Tegelijkertijd zijn veel mensen op zoek naar leuk, zinvol en interessant vrijwilligerswerk. Ze willen zich inzetten voor anderen en voor de gemeenschap.

Het vrijwilligersloket van de dienst vrije tijd wil vraag en aanbod koppelen en is het aanspreekpunt voor vragen in verband met vrijwilligerswerk. Zowel vrijwilligers als organisaties die met vrijwilligers werken, kunnen er terecht. Op de website van het Vlaams Steunpunt voor Vrijwilligerswerk vind je alvast een heleboel interessante informatie terug over het wettelijk kader, rechten en plichten, vergoedingen …

Interesse in vrijwilligerswerk? In onderstaande databank voor vrijwilligers vind je een heleboel vacatures. Doorzoek alle vacatures in Arendonk of geef enkele criteria in en krijg de passende profielen te zien.

Ook verenigingen en organisaties uit Arendonk kunnen hun vacatures voor vrijwilligers in de databank ingeven. Hoe pak je dit aan? Maak een account aan op www.vrijwilligerswerk.be en geef je vrijwilligersvacature(s) in. Na goedkeuring wordt je vacature hieronder zichtbaar en op www.arendonkvrijwilligt.be. Heb je technische vragen, stuur dan een mailtje naar vrijwilligerswerk@vsw.be. Zij volgen de vragen verder op.