Avontuurlijke wandeling op kindermaat in het centrum van Arendonk.

Vlegel is een egel, hoe kan het ook anders. Het verhaal doet de ronde dat hij al jaren in het parkje tegenover het zwembad leeft. Hem spotten is niet simpel. Overdag houdt hij zich immers goed verstopt. Pas wanneer iedereen slaapt, durft hij al eens z’n pootjes te strekken om een frisse snuit te halen op een wandeling door het park.

Die mooie wandeling deelt Vlegel graag met alle kinderen. Dit spannend tussendoortje voor het hele gezin vertrekt aan het infobord aan het bruggetje over De Wamp (wandelknooppunt 47 - tussen parking Deroissart en parking zwembad). Gratis parkeren kan vlakbij en de grote zitbank aan het vertrekpunt geeft je de gelegenheid om nog gauw je stevige stappers aan te trekken.

Het traject over een afstand van zo’n 2 000 kinderpasjes (1 km) biedt gelegenheid tot klimmen, klauteren, slingeren, kruipen en je evenwicht bewaren. Ook je gewoon eens lekker vuil maken, wordt sterk aanbevolen. Let tussendoor wél op de ronde plaatjes met de snuit van Vlegel, want met z’n puntige neus wijst hij jou de weg naar de volgende uitdaging.

Een opvallende boomhut vormt het eindpunt van de wandeling. Blijft daar gerust wat langer hangen of ga je aan de overkant van het grasveld verder uitleven in de speeltuin naast het zwembad.

Acteur Ben Segers als Vlegel

Ontdek de 16 QR-codes langs de wandeling. Niemand minder dan acteur Ben Segers kroop in de huid van Vlegel. Met zijn stekels uitgestoken, haalde Ben zijn sappige Kempense dialect boven.

Scan de 16 codes, beluister de leerrijke en amusante fragmenten met egelweetjes en word een echte egelkenner!

Hieronder kan je alvast kennismaken met Vlegel.