‘Op avontuur met Héti, de geest van de Wouwershoeve’ is een kinderwandeling die je doet aan de hand van tekeningen en een verhaaltje in een brochure.

De wandeling vertrekt aan de ingang van het speelbos, vlakbij de parking van domein de Hoge Vijvers, op een boogscheut van de Wouwershoeve (De Lusthoven 58).

Maak eerst even kennis met HéTi's vrienden Kwik en Lui en het avontuur kan beginnen! Door de speelse opdrachten en de vele tips verken je de prachtige omgeving. Ogen en oren dus altijd goed openhouden zodat je zeker niets mist.

Laat je fantasie de vrije loop en je zal zien dat bijna niets onmogelijk is. Let wel op dat je in al je enthousiasme niet verdwaalt.

De wandeling is in afstand beperkt en geschikt voor alle leeftijden, maar voornamelijk gericht op jonge kinderen.

Met een mix van avontuur, fantasie en ongedwongen beleving wordt ongemerkt aandacht en respect gevraagd voor fauna en flora. Deze tocht wil de jonge geesten prikkelen, leerrijk maar zeker niet belerend zijn, zodat kinderen met een open geest ervaringen kunnen opdoen en delen. De wisseling van de seizoenen zorgt bovendien telkens voor nieuwe ontdekkingen.

Stevig schoeisel of laarzen bij regenweer zijn ten zeerste aanbevolen. De wandeling is helaas niet geschikt voor kinderwagens en rolstoelen.

De rijkelijk geïllustreerde brochure met unieke tekeningen van Els Lenaerts is gratis verkrijgbaar bij de dienst vrije tijd in het gemeentehuis of aan De Wouwershoeve (De Lusthoven 58).