Toerisme Arendonk vzw is een actieve groep vrijwilligers met een hart voor Arendonk.

In 1990 startte een groep gemotiveerde inwoners een lokale VVV-werking. Die werd later omgevormd tot Toerisme Arendonk vzw.

Doel

Toerisme Arendonk vzw heeft tot doel het toerisme in de gemeente Arendonk te promoten.

De vereniging heeft bijzondere aandacht voor het toeristische onthaal, het wandel- en fietstoerisme, het natuurlijke patrimonium en erfgoed.

De dagelijkse werking binnen de vereniging wordt gedragen door vrijwilligers, met financiële steun van het gemeentebestuur en actieve medewerking van verschillende gemeentelijke diensten.

Initiatieven

De voorbije jaren heeft Toerisme Arendonk vzw verschillende initiatieven ontwikkeld om aan de doelstellingen te beantwoorden. De algemene brochure ‘Toeristisch Arendonk’ biedt de bezoeker een mooi overzicht van de bezienswaardigheden en recreatieve mogelijkheden in de gemeente.

Fietsers kunnen onze regio verkennen met het uitgebreide netwerk van fietsknooppunten.

Het wandelnetwerk 'Kempens Landgoed' biedt wandelaars quasi onbeperkte mogelijkheden om kennis te maken met zowel het centrum als het fraaie buitengebied van Arendonk. Op de website vind je alvast een aantal uitgewerkte trajecten die je probleemloos op weg helpen. Je vindt hier onder andere de Talanderwandeling (Wandeling van het Jaar 2014) en het Natuurwandelpad (2de plaats Wandeling van het Jaar 2016). Dit wandelaanbod wordt regelmatig uitgebreid met thematische wandelingen en nieuwe routevoorstellen.

Toerisme Arendonk vzw is daarnaast nog op andere vlakken actief voor de toeristische promotie van de gemeente.

Door deelname aan de jaarlijkse Teljoorlekkersdag (voorlaatste zondag van juni) bereiken zij telkens een zeer ruim publiek. Tijdens De Schakel (laatste zondag van augustus) ontvangen ze jaarlijks honderden fietsers. Door de samenwerking met de Heemkundige Kring 'Als Ice Can' krijgen zowel het Heemmuseum als de Toremansmolen de verdiende publieke belangstelling. Voor de organisatie van Open Monumentendag (2de zondag van september) werkt Toerisme Arendonk vzw nauw samen met de gemeentelijke cultuurdienst en wordt, afhankelijk van het jaarthema, samengewerkt met verschillende partners zodat telkens een passend programma wordt aangeboden.

Meer info

Ad Van de Ven
Voorzitter Toerisme Arendonk vzw
014 67 34 77
toerisme@arendonk.be