Met de GroenZoeker zoek én vind je in 1-2-3 alle mooie stukjes groen op wandel- of fietsafstand van huis.

Af en toe zijn we wel eens het noorden kwijt als we uit het natuuraanbod moeten beslissen waar we volgend weekend naartoe gaan. Er is heel wat groen in de provincie, alleen wordt het nergens in 1 overzicht of kaart aangeboden.

De provincie Antwerpen stelt de nieuwe GroenZoeker voor. Met de GroenZoeker zoek én vind je in 1-2-3 alle mooie stukjes groen op wandel- of fietsafstand van huis.

Al van bij het eerste contact met GroenZoeker nodigen de zonnestralen en de kwetterende natuurgeluiden je uit om het groen op te zoeken. Je vindt er alle parkjes, speelplekjes, bossen, picknicktafels, landwegen, waterplekjes en domeinen terug die in het groen gelegen zijn.

De GroenZoeker is een platform in opbouw. Ondertussen vind je op de website het groenaanbod van de provincie, Kempisch Landschap, Natuurpunt, Vlaanderen (agentschap natuur en bos), de gemeenten Bonheiden, Essen, Herentals, Hoogstraten, Hulshout, Kapellen, Retie en Willebroek. Ook andere organisaties kunnen hun parken, bossen, domeinen of speelplekjes doorgeven via GroenZoeker.