Ontdek onze prachtige grensstreek al fietsend met de Torenroute.

De grensstreek met Nederland is speciaal. We spreken dezelfde taal en het gebied de Kempen strekt zich uit langs beide kanten van de grens. Een uniek gebied in 2 verschillende landen, met veel gelijkenissen, maar toch verschillende accenten. Dat maakt deze regio zo bijzonder.

De regio verkennen kan nu dankzij de Torenroute, een echte grensfietsroute, gerealiseerd door 10 grensgemeenten. Langs de Belgische kant van de grens zijn dat Mol, Lommel, Retie, Dessel en Arendonk, langs Nederlandse zijde Bladel, Bergeijk, Eersel, Reusel-De Mierden en Oirschot.

Het traject is geënt op de knooppunten en telt ruim 150 km. Alles in één keer afleggen kan en mag, maar is misschien wat te hoog gegrepen. Geniet gerust op je gemak en doe er een paar dagen over of beperk je tot één van de verkorte routes die zijn aangegeven op de kaart.

Mooi verspreid over het traject tref je 4 torens aan als herkenbare bakens, netjes verdeeld met 2 stuks langs beide kanten van de grens. Ideaal om even halt te houden en de streek vanop adembenemende hoogte te verkennen.

Ontdek onze natuur en cultuur, stop op tijd voor een hapje en een tapje en geniet!

Check zeker ook alle highlights rond de Torenroute op de achterflap van de kaart.

De kaart is te voor 6,95 euro te koop in de toerismekantoren van de deelnemende gemeenten.