Elk jaar worden de Arendonkse sportkampioenen in de bloemetjes gezet.

Tijdens de sportlaureatenviering in februari worden elk jaar de sportkampioenen van het afgelopen jaar in de bloemetjes gezet. Daarnaast wordt ook de Arendonkse Sportfiguur van het jaar die dag verkozen.

Sportfiguur van het jaar

De sportfiguur kan een individuele sporter, vrijwilliger, trainer of ploeg zijn die zich het voorbije jaar verdienstelijk heeft gemaakt. Het hoeft dus niet per se iemand te zijn die een titel behaald heeft in de sport.

Van alle kandidaat-sportfiguren worden er 3 weerhouden door de raad van bestuur van de sportraad.

De stemming voor de Sportfiguur gebeurt door 3 jury's: eerst brengen de sportraad en de externe jury hun stem uit, daarna kunnen ook de Arendonkse inwoners stemmen.

De uiteindelijke bekendmaking gebeurt tijdens de sportlaureatenviering.

Sportlaureaten

Ook alle andere sportlaureaten van dat jaar worden gehuldigd tijdens de sportlaureatenviering. Vereiste is wel dat deze sporters een titel hebben behaald. Een tweede plaats op een kampioenschap komt dus niet in aanmerking.

Nomineren

Namen van kampioenen en kandidaat-sportfiguren bezorg je aan de sportdienst. Probeer de kandidaturen voldoende te motiveren en digitaal aan te leveren met foto’s en eventueel filmpjes van de geleverde prestaties of trainingen.