In Sportpark Heikant vind je verschillende mogelijkheden om te bewegen: voetbalvelden, een atletiekpiste, een Finse piste met fit-o-meter, beachvelden voor volleybal of tennis, een oriëntatieparcours, outdoor fitnesstoestellen en een visvijver.

Voetbalvelden

De voetbalvelden (met bijhorende kleedkamers en vergaderlokalen) reserveer je vooraf via https://reservaties.arendonk.be. Het gebruiks- en retributiereglement kan je hieronder downloaden. Je vindt hieronder ook een overzicht van de verschillende terreinen.

Atletiekpiste

De atletiekpiste is in beheer van Arac vzw maar is op bepaalde momenten toegankelijk voor inwoners van Arendonk om vrij te lopen.

Geïnteresseerde personen kunnen op aanvraag beschikken over een badge die hen toegang geeft tot de atletiekpiste op onderstaande momenten. Een aanvraag doen kan via arac@val.be.

Maandag13.00 uur tot 16.00 uur
Dinsdag8.00 uur tot 12.00 uur
Woensdag
18.00 uur tot 21.00 uur
Vrijdag
8.00 uur tot 12.00 uur
Zondag
8.00 uur tot 12.00 uur


De rest van de infrastructuur kan je vrij gebruiken en moet je niet vooraf reserveren, tenzij je bijvoorbeeld een beachtornooi wil organiseren.

Beachvelden

Volleyballen of tennissen in het zand? Aan jou de keuze. In Sportpark Heikant liggen 2 velden die je vrij kan gebruiken. Wil je de velden voor een tornooi of evenement gebruiken, dan reserveer je best vooraf.

Finse looppiste

Je kan vrij joggen op de verlichte Finse looppiste van 1 km in Sportpark Heikant. De houtsnippers zorgen ervoor dat je minder kans hebt om een blessure op te lopen. Ideaal dus voor beginnende lopers.

Fit-o-meter

Langs de Finse looppiste in Sportpark Heikant kan je gebruikmaken van de fit-o-meter.

Oriëntatieparcours

Verspreid over Sportpark Heikant zijn 15 genummerde oriëntatieposten of controlepunten geplaatst. Op basis van die posten kan je een omloop uitwerken die in de juiste volgorde gelopen moet worden. Met behulp van een gedetailleerde kaart zoek je zo snel mogelijk de posten. Heb je een punt gevonden? Zet dan met de tang een knip in de controlekaart om je bezoek aan de post te registreren. Daarna ga je op zoek naar het volgende punt.

Het parcours werd gerealiseerd in samenwerking met de Kempische Oriëntatielopers (KO) vzw en het Vlaams Verbond voor Oriënteringssporten (VVO).

De oriëntatiekaart kan je ophalen bij de dienst vrije tijd in het gemeentehuis of hieronder downloaden.

Outdoor fitnesstoestellen

Je lichaam en spieren trainen in Sportpark Heikant kan op verschillende fitnesstoestellen.

Je kan trainen op een calisthenicstoestel. Dat is een trainingsvorm waarbij je gebruikmaakt van je eigen lichaamsgewicht om sterker en fitter te worden. Je gebruikt dus geen halters of gewichten, maar je trekt, duwt en draagt je eigen lichaam. Push-ups, pull-ups, planken … zijn een aantal veelvoorkomende oefeningen die je kan doen.

Verder zijn er een aantal losse toestellen geplaatst waarmee je telkens een bepaalde spiergroep kan trainen. In combinatie met de fit-o-meter in het sportpark is het de ideale manier om je conditie en kracht te verbeteren.

Visvijver Den Heikant

Om te vissen op visvijver Den Heikant heb je een visvergunning nodig.

Uitgebreide info vind je bij: Visvijver Den Heikant - visvergunning.