Haal elke 3 maanden een nieuw lokaal kunstwerk in huis!

Ter promotie van lokale kunst is Creatief Arendonk in samenwerking met de cultuurdienst en de bibliotheek gestart met een kunstuitleen voor particulieren en ondernemingen.

Kunstenaars hebben vaak heel wat eigen werken op zolder die ze graag aan het publiek willen tonen, maar waar ze geen afstand van willen doen. Tegelijk zijn mensen op zoek naar een laagdrempelige manier om kunst in huis te halen. De kunstbib biedt voor beiden een antwoord door werken van lokale kunstenaars uit te lenen aan de leden van de kunstbib. Zowel particulieren als ondernemingen, vrije beroepen ... kunnen lid worden van de kunstbib.

De uitleenmomenten worden gekoppeld aan een cultuurcafé: een lezing, optreden of gewoon een informele praatavond over kunst bij een drankje.

Kunstenaars

Elke kunstenaar kan werken ter beschikking stellen aan de kunstbib. Het gaat om eigen vlak werk incl. een lijst en/of ophangsysteem. Kunstwerken die niet zijn uitgeleend, neemt de kunstenaar aan het einde van het uitleenmoment weer mee naar huis.

Leden

Zowel particulieren als zelfstandigen kunnen lid worden van de kunstbib. Het lidmaatschap bedraagt 25 euro en geeft gedurende 1 jaar elke 3 maanden recht op het ontlenen van een kunstwerk uit de kunstbib. Het kunstwerk wordt bij het volgende uitleenmoment teruggebracht, zodat dit opnieuw uitgeleend kan worden.

Uitleenmomenten

De uitleenmomenten van de kunstbib vinden elke 3 maanden plaats, de eerste donderdag van februari, mei, augustus en november, in de bibliotheek.

Op de hoogte blijven?

Word dan lid van de Facebookgroep ‘Cultuurcafé en kunstbib Arendonk’.