Je vindt je eigen woning te groot? Is het onderhoud van je woning of tuin een te grote last? Je voelt je eenzaam en misschien onveilig thuis? Dan kan een serviceflat in 'De Peulder' een uitkomst bieden.

Algemene informatie

De serviceflats worden beheerd door het OCMW van Arendonk.

Het gebouw bestaat uit 20 individuele woongelegenheden voor zelfstandig wonende ouderen. De residentie is gelegen in een prachtige omgeving met een groen park waar het aangenaam is om te wandelen. De serviceflats liggen in de onmiddellijke nabijheid van een bushalte, vele winkels en op wandelafstand van het centrum.

Daarnaast is er in het gebouw een ontmoetings- en ontspanningsruimte voorzien. Hier komen de mensen dagelijks een kop koffie drinken samen of een spelletje rummikub spelen. Verder is er ook een wasserette, fietsenstalling en een afvalberging.

In het gebouw is een lift aanwezig die geschikt is voor rolstoelgebruikers.

Waarom kiezen voor een serviceflat?

Je vindt je eigen woning te groot, het vraagt veel onderhoud en ook de tuin wordt een te grote last? Misschien voel je je er soms eenzaam of onveilig? Dan biedt een serviceflat een uitkomst. De serviceflat is voorzien van alle comfort, ze is ruim en vergt maar weinig onderhoud.

Er zijn andere mensen in de nabijheid, er is een ontmoetingsruimte waar je een babbeltje kan slaan. Verder heb je op wandelafstand winkels en het centrum.

24 uur op 24 is er een alarmeringssysteem. Als het nodig is, kan je ook gebruikmaken van de warme maaltijden van het OCMW en de verschillende thuis(zorg)diensten.

Voorwaarden

  • Je bent 70 jaar of ouder (of je wordt 70 jaar in het jaar van de aanvraag).
  • Je bent nog voldoende zelfredzaam op het moment dat je naar de serviceflat verhuist. De zelfredzaamheid wordt bepaald op basis van de evaluatieschaal van Katz, dit document wordt ingevuld door je huisarts of de thuisverpleging. Om de zelfredzaamheid te ondersteunen kan er beroep worden gedaan op thuiszorgdiensten.

Procedure

Je kan een aanvraag indienen bij lokaal dienstencentrum Durgebont. Als je inschrijving gebeurd is, kom je terecht op de wachtlijst.

De toewijzing gebeurt op basis van de datum van aanvraag, met volgende voorrangsregels:

  1. Personen die op het moment van de aanvraag minimum 10 jaar in Arendonk wonen en ingeschreven zijn in het bevolkingsregister, of die de afgelopen 30 jaar voor een periode van minstens 10 jaar in Arendonk gewoond hebben en ingeschreven waren in het bevolkingsregister.
  2. Personen die niet in Arendonk wonen maar waarvan 1 van de kinderen minstens 10 jaar in Arendonk woont en ingeschreven is in het bevolkingsregister.
  3. Alle andere kandidaten.

Bedrag

De verblijfsvergoeding bedraagt 25,80 euro per dag. Je moet een borg betalen van 30 dagen, dus 774 euro (30 x 25,80 euro).

In de prijs inbegrepen:

  • waterverbruik;
  • aansluiten van een personenalarmsysteem;
  • onderhoud gemeenschappelijke delen, ramen aan de buitenkant en technische installaties;
  • brandverzekering;
  • heffing op afvalwater.

Hoe ziet een serviceflat eruit?