Leerlingen van de lagere school kunnen virtuele munten of 'bucks' verdienen door met de fiets, te voet of met de step naar school te komen. De bucks kunnen de kinderen nadien uitgeven bij een lokale handelaar.

Wat is Bike2School?

Bike2School is een project van 14 Kempense gemeenten, waaronder Arendonk, en IOK om meer duurzame verplaatsingen naar school aan te moedigen.

Met Bike2School kunnen lagereschoolkinderen virtuele munten of 'bucks' verdienen door op een duurzame manier naar school te komen. De verzamelde bucks kunnen de leerlingen uitgeven bij de deelnemende lokale handelaars.

Hoe werkt het?

In elke deelnemende school is er een scanzone die de tags aan boekentassen of fietsen leest en zo het aantal duurzame verplaatsingen kan registreren. Het verzamelen van bucks gaat dus volledig automatisch.

Als je 2 dagen duurzaam naar school komt, verdien je 1 buck. Tijdens de week van de mobiliteit en in de winter kan je dubbele punten verdienen door op een duurzame manier naar school te komen.

Meer info over de werking vind je in de download hieronder.

Waar kan je de bucks uitgeven?

Met de punten die de leerlingen sparen, krijgen ze bucks, een soort virtuele munt. De bucks hebben een echte waarde van 0,10 euro per buck.

Je kan die bucks uitgeven bij de lokale handelaars die aangesloten zijn bij Bike2School.

Hieronder vind je een overzicht van de deelnemende handelaars in Arendonk.

HandelaarAdres
AlboraVoorheide 6
ATJ FoodtruckFlierenbos 104
Bakkerij BeersemansVrijheid 3
BemdkaffeeDiepenbeemd 14
Bieke Meeus Chocolatier't Zand 43
Brug 6 Koffiehuis en B&BDe Lusthoven 36
Dagbladhandel HulselmansSchutterstraat 37
De SterVrijheid 18
Doopsuiker Ons GelukKlavervelden 22
ENC FietsenDe Valken 56 bus 1
Fietsen LucHovestraat 25
KempendrinksKerkstraat 15 A
Kermiskraam buggy’s/kindertrein De HerdtVoorheidekermis
Kermiskraam flying jump Hendrickx ClauwaertJaarmarktkermis
Oepsie PoepsieVrijheid 26
Oogwenk OptiekDe Valken 16
Optiek MichielsenVrijheid 72
Schep Ahoy

Horststraat 8

Speelgoed De ProostVrijheid 48
Verkoop je miskoopWampenberg 4 B
Zwembad ArendonkVan Eycklaan 7

Deelnemen als lokale handelaar

Deelnemen is gratis en heel eenvoudig. Het enige wat je als handelaar nodig hebt, is een eigen smartphone of tablet. Zo kunnen de kinderen in jouw winkel met hun bucks betalen. De volledige waarde van die digitale munten wordt automatisch op jouw rekening gestort.

Door deel te nemen aan dit project help je als lokale handelaar de zachte mobiliteit binnen de gemeente te stimuleren en verwerf je nieuwe jonge klanten.

Heb je interesse? Of wil je als lokale handelaar meer info over wat dit precies inhoudt? Laat het ons zeker weten via de dienst lokale economie: 014 40 90 67 of economie@arendonk.be.

Meer info

Meer info over het project Bike2School vind je op www.iok.be/bike2school.

Met problemen of vragen over het systeem van buck-e kan je terecht op https://buck-e.be/nl/contact.

Logo Bike2school incl sponsorlogos

Bike2School is een project van IOK en de gemeenten Arendonk, Balen, Geel, Grobbendonk, Herentals, Herselt, Hoogstraten, Hulshout, Kasterlee, Laakdal, Meerhout, Ravels, Vosselaar en Westerlo. Voor dit project ontvangen de projectpartners 300 000 euro subsidies van EFRO GTI Kempen, 246 840 euro van de Vlaamse overheid (MOW), 70 000 euro van de provincie en 10 000 euro via de provinciale 10op10 subsidies.