In Begijnhof en Wampenberg wordt een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd. Het afvalwater wordt afgevoerd richting de rioolwaterzuiveringsinstallatie van Arendonk en het regenwater wordt aangesloten op de Wamp.

Het lokaal bestuur combineert de rioleringswerken met een volledige herinrichting van de bovenbouw die de straat verkeersveiliger en fietsvriendelijker maakt.

Deze werken zullen ongeveer 15 maanden duren.

Fasering en timing van de werken

Voordat de rioleringswerken kunnen beginnen, voeren de nutsbedrijven (Pidpa, Fluvius, Telenet, Proximus …) aanpassingswerken uit aan hun netten. Deze aanpassingswerken zijn al grotendeels uitgevoerd. Vanaf maandag 16 januari 2023 starten ze aan het gedeelte van Wampenberg tussen Wamp en Molenzicht (even huisnummers).

Aansluitend op de werken van de nutsbedrijven start aannemer Mols Contractors nv aan de rioleringswerken. Dit is in de 2de helft van februari.

Er wordt in verschillende fasen gewerkt:

FasePlaats - omgeving werkenStartVermoedelijke duur
1aNutsleidingen tussen Wamp - Molenzicht16 januari 20231 maand
1bRiolering tussen Wezenstraat - Wampenberg 716 februari 20233 maanden
1cRiolering en wegenis tussen Wezenstraat - Academiemei 20235 maanden
2Riolering en wegenis tussen Academie - Hokkenseptember 20235 maanden
3Riolering en wegenis parkingfebruari 20242 maanden

Let op! Deze planning is louter informatief en kan veranderen door onvoorziene omstandigheden (o.a. slecht weer).

Verkeersmaatregelen per fase

In de fasering van de werken is getracht om handelaars en de Academie bereikbaar te houden en parkeergelegenheid te voorzien.

Fase 1a: nutsleidingen tussen Wamp - Molenzicht

De nutsmaatschappijen werken aan de kant met even huisnummers. Eenrichtingsverkeer van Hokken naar Wezenstraat blijft mogelijk. De parking zal grotendeels beschikbaar blijven. Ook de Academie blijft normaal bereikbaar.

20221214 Aquafin Arendonk Fase 1a

Fase 1b: riolering tussen Wezenstraat - Wampenberg 7

De aannemer legt riolering aan in deze zone. Plaatselijk verkeer blijft mogelijk, maar is moeilijker. De parking zal grotendeels beschikbaar blijven en ook de Academie is normaal bereikbaar.

20221214 Aquafin Arendonk Fase 1b

Fase 1c: riolering en wegenis tussen Wezenstraat - Academie

De aannemer legt riolering en wegenis aan in deze zone. Plaatselijk verkeer blijft mogelijk, maar is moeilijker. De parking zal grotendeels beschikbaar blijven. De Academie is bereikbaar via ’t Zand.

20221214 Aquafin Arendonk Fase 1c

Fase 2: riolering en wegenis tussen Academie - Hokken

De aannemer legt riolering en wegenis aan in deze zone. Plaatselijk verkeer blijft mogelijk, maar is moeilijker. De parking zal grotendeels beschikbaar blijven. De Academie is bereikbaar via ’t Zand.

20221214 Aquafin Arendonk Fase 2

Fase 3: riolering en wegenis parking

De aannemer legt riolering en wegenis aan in deze zone. Plaatselijk verkeer blijft mogelijk, maar is moeilijker. Om parkeergelegenheid te voorzien, wordt er eenrichtingsverkeer voorzien van Hokken naar Wampenberg, zodat langs 1 zijde van de straat geparkeerd kan worden. De Academie is normaal bereikbaar.

20221214 Aquafin Arendonk Fase 3

Omleiding voor doorgaand verkeer

Voor het doorgaand verkeer wordt een omleiding voorzien via Hokken, Kloosterbaan, Koeistraat en Wezenstraat.

20221214 Aquafin Arendonk doorgaand verkeer