In Begijnhof en Wampenberg wordt een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd. Het afvalwater wordt afgevoerd richting de rioolwaterzuiveringsinstallatie van Arendonk en het regenwater wordt aangesloten op de Wamp.

Het lokaal bestuur combineert de rioleringswerken met een volledige herinrichting van de bovenbouw die de straat verkeersveiliger en fietsvriendelijker maakt.

Deze werken zullen ongeveer 15 maanden duren.

Fasering en timing van de werken

De werken aan de nutsleidingen tussen Wamp en Molenzicht werden afgerond. Op maandag 20 februari 2023 zijn de rioleringswerken in Begijnhof tussen Wezenstraat en Wampenberg 7 gestart. Hieronder vind je meer informatie over de fasering en de timing en verkeersmaatregelen per fase.

FasePlaats - omgeving werkenStartVermoedelijke duur
1Riolering tussen Wezenstraat - Wampenberg 720 februari 20233 maanden

2

Riolering en wegenis tussen Wezenstraat - Academiemei 20235 maanden

3

Riolering en wegenis tussen Academie - Hokkenseptember 20235 maanden

4

Riolering en wegenis parkingfebruari 20242 maanden

Let op! Deze planning is louter informatief en kan veranderen door onvoorziene omstandigheden (o.a. slecht weer).

Verkeersmaatregelen per fase

In de fasering van de werken is getracht om handelaars en de Academie bereikbaar te houden en parkeergelegenheid te voorzien.

Fase 1: riolering tussen Wezenstraat - Wampenberg 7

De aannemer legt riolering aan in deze zone. Plaatselijk verkeer blijft mogelijk, maar is moeilijker. De parking zal grotendeels beschikbaar blijven en ook de Academie is normaal bereikbaar.

20221214 Aquafin Arendonk Fase 1b

Fase 2: riolering en wegenis tussen Wezenstraat - Academie

De aannemer legt riolering en wegenis aan in deze zone. Plaatselijk verkeer blijft mogelijk, maar is moeilijker. De parking zal grotendeels beschikbaar blijven. De Academie is bereikbaar via ’t Zand.

20221214 Aquafin Arendonk Fase 1c

Fase 3: riolering en wegenis tussen Academie - Hokken

De aannemer legt riolering en wegenis aan in deze zone. Plaatselijk verkeer blijft mogelijk, maar is moeilijker. De parking zal grotendeels beschikbaar blijven. De Academie is bereikbaar via ’t Zand.

20221214 Aquafin Arendonk Fase 2

Fase 4: riolering en wegenis parking

De aannemer legt riolering en wegenis aan in deze zone. Plaatselijk verkeer blijft mogelijk, maar is moeilijker. Om parkeergelegenheid te voorzien, wordt er eenrichtingsverkeer voorzien van Hokken naar Wampenberg, zodat langs 1 zijde van de straat geparkeerd kan worden. De Academie is normaal bereikbaar.

20221214 Aquafin Arendonk Fase 3

Omleiding voor doorgaand verkeer

Voor het doorgaand verkeer wordt een omleiding voorzien via Hokken, Kloosterbaan, Koeistraat en Wezenstraat.

20221214 Aquafin Arendonk doorgaand verkeer