Door te investeren in maatregelen die je energieverbruik verminderen, kan je veel geld besparen én maak je je woning comfortabeler.

Vraag een gratis bezoek aan van de HUISdokter

Heb je renovatieplannen, maar weet je niet waar te beginnen? Wil je gaan voor een lagere energiefactuur en een hoger comfort? Of wil je energie besparen, maar weet je niet hoe?

De HUISdokter van Energiehuis Kempen kan je gratis en onafhankelijk bijstaan tijdens het hele traject, aan huis en op jouw tempo.

De HUISdokter komt langs bij je thuis en bekijkt samen met jou de staat van je huis, het energieverbruik en mogelijke maatregelen om dit te verbeteren. Je ontvangt een adviesrapport met stappenplan, een inschatting van de kostprijs, beschikbare subsidies en leningen …

Als je maatregelen wil uitvoeren, kan de HUISdokter je helpen met het zoeken van aannemers en het opvragen van offertes. Ook tijdens de werken blijft hij ter beschikking om de werken op te volgen of te helpen bij eventuele problemen. Na de werken kan hij helpen bij het aanvragen van premies en het meten van de gerealiseerde energiebesparing.

Ook zonder concrete plannen kan je bij de HUISdokter van het Energiehuis terecht. Een vrijwillig energiemeester bekijkt samen met jou hoe je energie kan besparen, zelfs zonder 1 euro uit te geven. Hij kan je ook op weg helpen voor grotere energiebesparende maatregelen en je indien nodig doorverwijzen naar een professionele HUISdokter die je verder kan begeleiden.

Interesse?

Vraag een gratis bezoek van de HUISdokter aan via www.iok.be/huisdokter of 014 56 27 88.

Wil je zelf andere inwoners helpen om energie te besparen of hun woning te renoveren? Word vrijwillig HUISdokter via www.kempen2030.be/vrijwillige-HUISdokter.

Meer info

www.iok.be/huisdokter

Maak gebruik van ‘Mijn VerbouwLening’

Via Energiehuis Kempen kan je zonder bijkomende kosten renteloos een lening afsluiten om je woning te renoveren voor een betere woningkwaliteit of een verbeterde energieprestatie. Renteloos betekent dat je een jaarlijks kostenpercentage (JKP) hebt van 0%*.

De energielening is een lening op afbetaling (consumentenkrediet).

Het bedrag van de maandelijkse afbetaling kan je eenvoudig berekenen. Leen je bijvoorbeeld 5 000 euro op 5 jaar tijd? Deel dan het bedrag (5 000 euro) door het aantal maanden (60 maanden). In dit rekenvoorbeeld bedraagt je maandelijkse afbetaling 83,33 euro.

‘Mijn VerbouwLening’ in een notendop

  • Je kan maximaal 60 000 euro en minimaal 1 250 euro lenen;
  • Je kan je lening spreiden over maximaal 25 jaar;
  • Je hoeft geen rente te betalen (0% JKP)*;
  • Geen dossierkosten.

*zolang de wettelijke rente onder 3% blijft

Meer info

www.iok.be/mijnverbouwlening