Een evenement organiseren in Arendonk in tijden van corona? Er zijn een aantal zaken die je op voorhand in orde moet brengen.

Code geel

De coronabarometer staat momenteel op code geel. De geldende maatregelen voor publieksevenementen vind je in de download hieronder.

Aanvraag indienen

Overloop eerst onderstaande checklist voordat je je aanvraag indient.

Evenement organiseren vanaf 6 januari 2022

Na het overlopen van de checklist kan je je aanvraag indienen. Dat kan per mail naar vrijetijd@arendonk.be of je kan je aanvraag binnenbrengen bij de dienst vrije tijd in het gemeentehuis.

Volgende documenten moeten bijgevoegd worden bij je aanvraag:

  • Een ingevuld aanvraagformulier festiviteiten;
  • Inrichtingsplan van de locatie.

Let op! Zonder deze documenten kan jouw aanvraag niet worden behandeld.

Toelage cultuurpromotie

Het lokaal bestuur wil de Arendonkse verenigingen een hart onder de riem steken. Het college besliste daarom enkele maatregelen om de opstart van het verenigingsleven de komende periode mee te ondersteunen.

Erkende verenigingen die een evenement organiseren dat toegankelijk is voor alle inwoners van onze gemeente, kunnen via een toelage achteraf de helft van de huurprijs van de zaal terugbetaald krijgen, met een maximum van 90 euro. Dit geldt niet enkel voor de zalen van het gemeenschapscentrum, maar ook voor privézalen, en dit tot eind 2021.

Daarnaast kunnen verenigingen bij de dienst vrije tijd een draaiboek opvragen, met een inrichtingsplan van het gemeenschapscentrum. Bovendien kan de dienst vrije tijd de verenigingen ook op weg helpen met een aantal praktische zaken, zoals het invullen van het CERM of tools voor het registreren van de aanwezigen en hun contactgegevens.