Een evenement organiseren in Arendonk in tijden van corona? Er zijn een aantal zaken die je op voorhand in orde moet brengen.

Overloop eerst deze checklist voordat je je aanvraag indient.

Na het overlopen van de checklist kan je je aanvraag indienen. Dit kan per mail naar vrijetijd@arendonk.be of je kan je aanvraag binnenbrengen bij de dienst vrije tijd in het gemeentehuis.

Volgende documenten moeten bijgevoegd worden bij je aanvraag:

 • Een ingevuld aanvraagformulier festiviteiten;
 • CERM-scan van jouw evenement met een groen label;
  Enkel evenementen met een groen label worden in overweging genomen voor goedkeuring
 • Inrichtingsplan van de locatie
  • De capaciteit van het publiek berekend op basis van de benutbare oppervlakte;
  • Inrichtingsplan (zitplan, podium, speelvelden, toiletten ...);
  • Circulatieplan aangeven (in- en uitgang, wachtruimte, looproute ...).

Let op! Zonder deze documenten kan jouw aanvraag niet worden behandeld. Een aanvraag voor een evenement en een groen label bij de CERM-scan is geen automatische goedkeuring van je evenement.

Er zijn een aantal lokale coronarichtlijnen bij de organisatie van een evenement:

 • Het aanbieden van consumpties:
  Serveer bij voorkeur je drank in flesjes. Glazen en herbruikbare bekers moeten onder strenge voorwaarden gereinigd worden. Wegwerpbekers kunnen als alternatief gebruikt worden als de eventorganisator kan garanderen dat wegwerpbekers of eenmalige drankverpakkingen voor minstens 90% gescheiden ingezameld worden om achteraf te recycleren.
 • Het is verplicht om alle aanwezigen te registreren.
 • Een mondmasker is verplicht wanneer je je verplaatst over de locatie. Wanneer je aan een tafel zit, is het niet verplicht een mondmasker te dragen.

Toelage cultuurpromotie

Het lokaal bestuur wil de Arendonkse verenigingen een hart onder de riem steken. Het college besliste daarom enkele maatregelen om de opstart van het verenigingsleven de komende periode mee te ondersteunen.

Erkende verenigingen die een evenement organiseren dat toegankelijk is voor alle inwoners van onze gemeente, kunnen via een toelage achteraf de helft van de huurprijs van de zaal terugbetaald krijgen, met een maximum van 90 euro. Dit geldt niet enkel voor de zalen van het gemeenschapscentrum, maar ook voor privézalen, en dit tot eind 2021.

Daarnaast kunnen verenigingen bij de dienst vrije tijd een draaiboek opvragen, met een inrichtingsplan van het gemeenschapscentrum. Bovendien kan de dienst vrije tijd de verenigingen ook op weg helpen met een aantal praktische zaken, zoals het invullen van het CERM of tools voor het registreren van de aanwezigen en hun contactgegevens.