Man achter laptop

Heb je hulp nodig bij het invullen van je belastingaangifte?

De experten van de FOD Financiën helpen je graag verder in het Sociaal Huis (Vrijheid 100), op dinsdag 7 juni 2022 tussen 9.00 uur en 12.00 uur en tussen 13.00 uur en 15.00 uur.

Een afspraak maken is verplicht en kan op 014 40 10 50 tot donderdag 2 juni 2022.

Breng zeker je identiteitskaart en pincode mee.

Kom je voor iemand anders? Breng dan ook een kopie van zijn of haar identiteitskaart mee en een ingevulde volmacht. Deze volmacht kan afgehaald worden aan het onthaal van het Sociaal Huis tijdens de openingsuren.

Past deze zitdag niet in je agenda? Dan kan je zelf een afspraak maken bij de belastingdienst via 02 575 56 66 (elke werkdag van 9.00 uur tot 17.00 uur). Op het afgesproken tijdstip zal de belastingdienst jou telefonisch contacteren om de aangifte in te vullen. Vervolgens zal je per post een document ontvangen om te ondertekenen en terug te sturen om je aangifte te vervolledigen.

Je aangifte via Tax-on-web (MyMinfin): simpel en snel

Je aangifte (grotendeels vooraf ingevuld) of je voorstel van vereenvoudigde aangifte is beschikbaar in Tax-on-web (MyMinfin) vanaf begin mei.

Ga naar MyMinfin en meld je aan met itsme®, of met je identiteitskaart, de pincode en een kaartlezer (pincode vergeten of verloren?).

Je krijgt een voorstel van vereenvoudigde aangifte?

  • Je gegevens zijn juist en volledig? Je moet niets doen. Je zal automatisch je aanslagbiljet (belastingberekening) ontvangen.
  • Je gegevens zijn onjuist of onvolledig? Je moet ze corrigeren, ofwel in Tax-on-web (via MyMinfin), ofwel via het papieren antwoordformulier.

Meer info

www.financien.belgium.be/nl/particulieren/belastingaangifte/aangifte/