LOGO Arendonk

Stel je voor: een bibliotheek zonder boeken maar met kinderfietsen? Het kan!

De Fietsbieb geeft gezinnen met jonge kinderen de kans om dagelijks gebruik te maken van kinderfietsen tegen een lage prijs. Dit jaar komt er ook in Arendonk een Fietsbieb in het gemeentelijk lokaal, Hokken 53 (achter de lokalen van DONA). Daarvoor zoeken we vrijwilligers en tweedehands kinderfietsen.

Wat is een Fietsbieb?

Leden van de Fietsbieb kunnen voor hun kind (tot 12 jaar) een jaar een fiets lenen. Tweedehands, maar tiptop in orde. De geleende fiets kan daarna ingewisseld worden voor een ander exemplaar uit de fietsbieb. Een heel jaar lang!

Lid worden van de Fietsbieb

Lid worden kost 20 euro voor 1 jaar. Wie een kinderfiets in goede staat aan de fietsbieb schenkt, is meteen een jaar gratis lid. Die fiets wordt nagekeken, volledig in orde gebracht en krijgt een nieuw leven.

Bij het lenen van een fiets wordt 20 euro waarborg gevraagd. Die krijg je terug als je de fiets in goede staat terug inlevert.

Vrijwilligers gezocht voor de Fietsbieb

De Fietsbieb is op zoek naar gedreven vrijwilligers. Wil je de Fietsbieb mee openhouden? Wil je helpen bij de administratie, aan fietsen sleutelen, mensen helpen …? Dan ben jij de geknipte vrijwilliger voor de Fietsbieb!

De Fietsbieb is één zaterdag per maand open van 9.30 uur tot 11.30 uur, dus het is een engagement dat niet te veel van jouw tijd opslorpt. Het uitleenpunt van de Fietsbieb draait volledig op vrijwilligers. Een vrijwilliger getuigt: "Als je ziet hoe gelukkig kinderen met hun fietsje buiten stappen, daar geniet ik met volle teugen van.”

Tweedehands kinderfietsen: steeds welkom!

De Fietsbieb leent tweedehands kinderfietsen uit. Die worden aangekocht bij het sociale tewerkstellingsproject Het Fietsenatelier (vzw De Sprong) en bij het werkatelier van OPZ-Geel. Vrijwilligers van de Fietsbieb sleutelen ook aan kinderfietsen om ze in orde te maken om ze uit te lenen.

Heb je thuis nog een kinderfietsje staan, dan kan je het aan de Fietsbieb schenken in ruil voor een jaar gratis lidmaatschap (dat je zelf kan gebruiken of kan schenken aan iemand anders). Jouw fietsje krijgt zo een tweede leven bij een ander kind!

Meer info

Fietsbieb Kempen
Bart Wynants
014 40 31 62 of 0475 85 62 29
regio.provincie.antwerpen@fietsbieb.be