Hand met sleutel

Heb je een appartement of een woning die je (nog) niet wil verkopen, maar die niet gebruikt wordt? Of wil je investeren in een appartement of een woning om te verhuren?

Zie je op tegen dat verhuren omdat je vreest dat de huur niet (tijdig) betaald gaat worden, je woning niet goed onderhouden wordt, je regelmatig nieuwe huurders moet zoeken, je woning niet conform is ...? Dan is verhuren aan De Noorderkempen misschien wel een oplossing voor jou!

Woonmaatschappij De Noorderkempen is 1 van de 41 woonmaatschappijen in Vlaanderen. De Noorderkempen heeft ongeveer 1 350 eigen sociale huurwoningen en huurt ook woningen in op de particuliere markt. Deze woningen verhuurt ze aan personen die op zoek zijn naar een betaalbare woning.

Heb je een appartement of woning in Arendonk, Hoogstraten, Merksplas, Ravels of Rijkevorsel die je wil verhuren aan De Noorderkempen, dan heb je tal van voordelen.

  • Huur- en betaalgarantie: De Noorderkempen huurt je woning voor minstens 9 jaar. Tijdens de ganse periode ben je zeker van de betaling van de maandelijkse huur.
  • Verlaagde tarieven: Als je jouw woning verhuurt aan De Noorderkempen, heb je recht op een verlaagd tarief onroerende voorheffing, een verlaagde btw-tarief en een gunsttarief aan registratierechten. Ook als je je woning gaat renoveren en die nadien verhuurt aan De Noorderkempen, heb je recht op heel wat premies. Meer daarover vind je op de website van Mijn Verbouwpremie.
  • Leegstand vermijden: Door aan De Noorderkempen te verhuren, blijft de woning nooit lang leeg staan en vermijd je leegstandsheffing te moeten betalen.
  • Garantie goede staat van je woning: De Noorderkempen geeft je de garantie dat je woning op het einde van de huurovereenkomst in een goede staat wordt teruggegeven. De Noorderkempen staat ook in voor de begeleiding van de huurders en de technische opvolging van jouw woning.
  • Maatschappelijke relevantie: De laatste jaren wordt het voor steeds meer mensen moeilijker om een betaalbare woning op de privémarkt te vinden. Daardoor worden de wachtlijsten voor een sociale woning langer. Door je woning te verhuren aan De Noorderkempen, kunnen we een alleenstaande of een gezin een betaalbare en kwaliteitsvolle woning aanbieden.

De Noorderkempen ondersteunt je bij de administratieve afhandeling van de verhuring, begeleidt de huurders die in je woning gaan wonen en volgt ook technische problemen in de woning op. Bovendien kan ze ondersteunen bij een renovatie om de woning conform te maken met de verhuring.

Meer informatie over verhuren aan De Noorderkempen vind je op www.denoorderkempen.be/ik-wil-verhuren.

Infoavond voor eigenaars

Ben je geïnteresseerd of wil je meer informatie? Kom dan naar de infoavond voor eigenaars op donderdag 23 november 2023 om 19.30 uur in zaal De Wamp (bibliotheek). Deze infoavond is een gezamenlijk initiatief van de gemeenten Arendonk en Ravels en Woonmaatschappij De Noorderkempen.

Kan je niet naar de infoavond komen, maar wil je wel graag meer informatie? Neem dan contact op met De Noorderkempen via 0487 45 13 49 of fleur.vanherck@denoorderkempen.be.