Klassiek raam

Investeren in het energiezuiniger maken of het verbeteren van de kwaliteit van je woning loont, zeker met de huidige energieprijzen.

Momenteel kunnen inwoners een beroep doen op de energiepremies van Fluvius voor energiebesparende maatregelen (dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, hoogrendementsglas, warmtepomp, warmtepompboiler en zonneboiler) en/of op de Vlaamse renovatiepremie voor wie een (grondige) renovatie doorvoert.

De energiepremies van Fluvius kunnen zowel door eigenaar-bewoners als door verhuurders worden aangevraagd en zijn niet-inkomensgebonden. De Vlaamse renovatiepremie kan enkel worden aangevraagd door eigenaar-bewoners en eigenaars die hun woning verhuren aan een sociaal verhuurkantoor.

Vanaf 1 juli 2022 worden de energiepremies van Fluvius en de Vlaamse renovatiepremie geïntegreerd in een eengemaakte premie: Mijn Verbouwpremie. Dat moet het voor de burger eenvoudiger maken om premies aan te vragen.

Mijn Verbouwpremie zal pas vanaf 1 oktober 2022 aangevraagd kunnen worden, via een digitaal loket. In de tussentijd gelden een aantal overgangsmaatregelen:

  • Tot en met 30 juni 2022 moet je de huidige Vlaamse renovatiepremie en/of de energiepremies van Fluvius nog apart aanvragen.
  • Tussen 1 juli en 30 september 2022 kan je de premies tijdelijk niet aanvragen.
  • Vanaf 1 oktober 2022 kan je Mijn Verbouwpremie online aanvragen.

De geldigheid van de facturen wordt verlengd tot 27 maanden (2 jaar + 3 maanden) voor aanvragen tot en met 31 december 2022.

Benieuwd op welke premies je allemaal recht hebt? Ga dan zeker eens kijken op www.premiezoeker.be.

Heb je toch nog vragen over ingrepen/verbouwingen die je hebt uitgevoerd of wil uitvoeren, neem dan contact op met de dienst grondgebiedszaken. Zij zullen je graag verder helpen.

Webinar Mijn Verbouwpremie

Wil je meer weten over de nieuwe Mijn Verbouwpremie? Schrijf je dan in voor het webinar, georganiseerd door Kempens Woonplatform en Energiehuis Kempen (IOK).

Dit webinar gaat door op donderdag 12 mei 2022 om 19.30 uur.

Deelname is gratis, maar je moet wel vooraf inschrijven via www.iok.be/mijnverbouwpremie.