2226f4ef 6c66 4014 9a4d 3fc907d732fb

Vanaf maandag 7 september 2020 voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) betonherstellingen uit op de E34 Antwerpen-Eindhoven ter hoogte van Retie. De werfzone situeert zich ter hoogte van de oprit Retie (26) richting Nederland.

Het verkeer moet er over 1 rijstrook passeren, maar omdat de werfzone aansluit op de reeds lopende werkzaamheden aan de snelwegbrug over het kanaal in Mol-Postel zal de extra hinder beperkt zijn.

Betonherstellingen E34

Op de E34 ter hoogte van de oprit Retie richting Nederland moet het betonnen wegdek plaatselijk vernieuwd worden. 3 betonvakken worden daarom tot op de fundering uitgebroken en vervolgens opnieuw aangelegd.

De herstellingen zullen het rijcomfort en de verkeersveiligheid verbeteren in afwachting van een structurele renovatie voor dit stuk snelweg.

Hinder sluit aan op lopende werken in Mol-Postel

De werken starten vanaf maandag 7 september en zullen 4 weken duren. Ter hoogte van de werfzone is de E34 richting Nederland afgesloten. Het verkeer richting Nederland kan via de langgerekte oprit van Retie de werfzone passeren over 1 rijstrook.

Iets verderop in Mol-Postel wordt momenteel al gewerkt aan de brugvoegen van de snelwegbrug over het kanaal Dessel -Turnhout-Schoten. Daar moet het verkeer op de E34 in beide richtingen over 1 rijstrook passeren. De hinder van beide werken sluit dus op elkaar aan. Enkel richting Nederland moet het verkeer dus over iets langere afstand over 1 rijstrook rijden.

Het op- en afrittencomplex Retie (26) blijft steeds open.

Weersgevoelig

De werken zijn erg weersgevoelig. Bij regenweer kan de huidige planning nog wijzigen.

De meest actuele info is steeds beschikbaar op www.wegenenverkeer.be/retie.