3268

De vaccinatiecampagne in Eerstelijnszone Kempenland gaat verder tot eind december 2021. Samen met de lokale besturen werd beslist om beide vaccinatiecentra, zowel Weelde als Turnhout, open te houden.

Patiënten met sterk verminderde immuniteit, 85-plussers en bewoners van de woonzorgcentra werden alvast uitgenodigd voor een extra prik. In de vaccinatiecentra van Weelde en Turnhout is die extra prik een Pfizer-vaccin.

De werkzaamheid tegen ziekenhuisopnames bij de groep 65-plussers neemt geleidelijk af enkele maanden na de basisvaccinatie.

In de landen die eerder startten met het vaccineren dan België, nemen ziekenhuisopnames en het sterftecijfer bij de gevaccineerde 65-plussers na enkele maanden weer toe. Bij andere leeftijdsgroepen is dat niet het geval. Daarom krijgen enkel 65-plussers een herhalingsprik.

Extra prik

De eerste uitnodigingen voor 65-plussers gaan vanaf vandaag de deur uit. Je ontvangt deze uitnodiging via de post of via e-box.

Met die uitnodiging kan je zelf een afspraak inplannen. Dat kan online, zoals uitgelegd op de uitnodiging, of via het callcenter op het nummer 014 39 56 56.

Je zonder uitnodiging aanmelden voor een extra prik kan niet. Tussen de vorige prik en de extra prik moet een bepaalde termijn zitten, afhankelijk van het vaccin dat je kreeg:

  • Johnson & Johnson en AstraZeneca: ongeveer 4 maanden na de basisvaccinatie;
  • Pfizer en Moderna: ongeveer 6 maanden na de basisvaccinatie.

Vrije inloopmomenten vaccinatiecentrum

Ben jij nog niet gevaccineerd, maar wil je dit nu wel? Kom dan naar één van de vrije inloopmomenten in het vaccinatiecentrum van Weelde:

  • donderdag 21 oktober tussen 10.00 uur en 14.00 uur
  • maandag 25 oktober tussen 18.00 uur en 20.00 uur
  • donderdag 28 oktober tussen 10.00 uur en 14.00 uur

Op deze momenten kunnen niet-gevaccineerden vanaf 12 jaar zonder afspraak langskomen in het vaccinatiecentrum voor een eerste prik. Voor de extra prik kan je er niet terecht zonder afspraak.

Jongeren tussen 12 en 18 jaar krijgen standaard het Pfizervaccin.

Meer info

www.elzkempenland.be