Wezenstraat1

Deze maand starten de wegen- en rioleringswerken in Wezenstraat en het kruispunt met Vrijheid.

De werken omvatten zowel de aanleg van een nieuw rioleringsstelsel als een volledig nieuwe bovenbouw die de straat verkeersveiliger maakt.

Vanaf woensdag 12 januari 2022 starten de nutsbedrijven (Pidpa, Fluvius, Telenet, Proximus ...) met aanpassingswerken aan hun netten langs de kant van het woonzorgcentrum. De hinder hierbij is beperkt, doorgaand verkeer blijft mogelijk.

Planning en verkeersmaatregelen

Aannemer Vangeel Wegenbouw start volgens de huidige planning in de 2de helft van februari 2022 met de rioleringswerken. De werken in Wezenstraat zullen ongeveer 5 maanden duren en in 2 fasen verlopen.

De straat wordt steeds per deel opgebroken. Tijdens de werken zijn woningen en handelszaken niet met de auto bereikbaar. De Lijn past zijn traject steeds aan volgens de geldende omleiding.

Fase 1: kruispunt Vrijheid - Wezenstraat

Start 2de helft februari 2022, duur ongeveer 2,5 maanden

  • Doorgaand verkeer onderbroken tussen Begijnhof/Vrijheid en Wezenstraat/Vrijheid en Wezenstraat/Begijnhof. Een omleiding is van toepassing vanaf Wampenberg.
  • Doorgaand verkeer tussen Wezenstraat en Vrijheid blijft mogelijk via een noodweg.

Fase 2: Wezenstraat

Start aansluitend op fase 1, duur ongeveer 2,5 maanden

  • Doorgaand verkeer Wezenstraat (vanaf kruispunt met Hovestraat) onderbroken. Een omleiding is van toepassing vanaf Hertevelden.
  • Kruispunt Wezenstraat/Vrijheid terug open voor doorgaand verkeer vanuit Begijnhof.

Fasering werken

Fasering werken Wezenstraat

Omleiding

Omleiding