Brug 5

Op maandag 27 februari 2023 start de aannemer aan de grondige renovatie van brug 5 aan Voorheide (N139) over het kanaal Dessel-Turnhout-Schoten. De werken zullen ongeveer 6 maanden in beslag nemen.

Auto- en vrachtverkeer

De brug zal tijdens de volledige duur van de werken afgesloten zijn voor gemotoriseerd verkeer. Voor autoverkeer geldt een omleiding in beide richtingen tussen Reusel en Arendonk via Turnhoutseweg, Pikoreistraat, Voorste Heikant, Postelsedijk, Reuselseweg, E34 en N118. De op- en afritten aan de E34 worden tijdelijk aangepast, zodat het mogelijk is om de snelweg vlot op en af te rijden.

Voor vrachtverkeer geldt een aparte omleiding via de A67 en E34.

Fietsers en voetgangers

Fietsers en voetgangers kunnen beide fietsbruggen blijven gebruiken. Fietsers onder de brug, aan de kant van Nederland, rijden door een fietscontainer. Aan de kant van Arendonk geldt een omleiding voor fietsverkeer onder de brug.

Omleiding brug 5

Openbaar vervoer

De busverbinding van De Lijn richting Reusel wordt geknipt vlak voor de brug. De eindhalte zal in De Brulen zijn, ter hoogte van huisnummer 24. Vlakbij worden een fietsenstalling en een tijdelijke autoparking (vanaf 1 maart) voorzien. De zone tussen het kanaal Dessel-Turnhout-Schoten en de Nederlandse grens wordt tijdens de werken niet bediend. Het is daarom aangeraden om je reis steeds op voorhand te plannen via www.delijn.be/routeplanner.

Meer info

Omgevingsmanager Agentschap Wegen en Verkeer
0468 03 53 84 (bereikbaar van maandag t.e.m. vrijdag tussen 9.00 uur en 17.00 uur)
bereikbaar.antwerpen@wegenenverkeer.be

www.wegenenverkeer.be/arendonk