Brug 5

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) plant een grondige renovatie van de brug aan Voorheide (N139) over het kanaal Dessel-Turnhout-Schoten in Arendonk. Zowel de onderkant als de bovenkant van de brug moeten vernieuwd worden.

De werken stonden oorspronkelijk voor dit jaar op de planning, maar werden uitgesteld.

Intussen is een nieuwe startdatum vastgelegd. De werken verschuiven naar volgend jaar en starten op maandag 27 februari 2023. De werken zullen 6 maanden duren.

Online infosessie op donderdag 22 september 2022

Omdat de structurele elementen van de brug hersteld moeten worden, zal AWV de brug tijdens de volledige duur van de werken afsluiten voor gemotoriseerd verkeer. Dat zal onvermijdelijk een impact hebben op de omgeving.

Daarom organiseren we op donderdag 22 september om 19.30 uur een online infosessie om het project en het verloop van de werken verder toe te lichten. We staan dan ook uitgebreid stil bij jouw vragen. Zo is iedereen tijdig op de hoogte van de te verwachten hinder.

Je kan je nu al aanmelden voor de infosessie via www.wegenenverkeer.be/arendonk. Een 2-tal weken voor de infosessie ontvang je ook nog een herinnering hiervoor.

Half jaar omleiding voor gemotoriseerd verkeer tussen Reusel en Arendonk

Tijdens de werken is de brug volledig afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Alternatieven zoals een noodbrug of beurtelings verkeer op de huidige brug werden grondig onderzocht, maar zijn niet weerhouden.

De omleidingsplannen voor gemotoriseerd verkeer vind je op www.wegenenverkeer.be/arendonk.

Fietsers en voetgangers kunnen de fietsbruggen blijven gebruiken om het kanaal over te steken. De hulpdiensten kunnen in geval van nood via de jaagpaden rijden.

Blijf op de hoogte via de digitale nieuwsbrief

Wil je de laatste updates over de geplande werken rechtstreeks in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de digitale nieuwsbrief via de website van AWV.

Meer info

www.wegenenverkeer.be/arendonk