Closeup candidate signing application form

Kreeg je een voorstel om de adresgegevens van je bedrijf te laten opnemen in een bedrijvengids? Ontving je een factuur met het voorstel om domeinnamen voor jouw activiteit terug te kopen? Of kreeg je bezoek van een ronselaar die je voorstelde om reclame te maken in een regionaal blad?

Lees dan zeker de kleine lettertjes en wees op je hoede, want misschien werd je gecontacteerd door een frauduleuze reclameronselaar.

Lees het volledige bericht van de FOD Economie op hun website. Daarin staat ook meer uitgelegd wat de veelgebruikte werkwijzen zijn die frauduleuze reclameronselaars hanteren om geld af te troggelen. Je vindt er ook tips waar je op kan letten en de link naar het Meldpunt van de FOD Economie waar je oneerlijke handelspraktijken kan melden.

Het gemeentebestuur van Arendonk werkt normaal enkel samen met de firma Gentle voor het gemeentelijke stratenplan en met de firma Inforegio voor de gemeentelijke infogids. Het kan zijn dat zij je contacteren voor advertentiewerving. Uiteraard is elke handelaar vrij om al dan niet in te gaan op dit voorstel. We raden je aan om steeds de aanbevelingsbrief van het gemeentebestuur op te vragen als je benaderd wordt voor advertentiewerving. Bij twijfel contacteer je best het gemeentebestuur.