Campagnebeeld kvk2020 staand datum 1

De cultuurdienst en de bibliotheek doen opnieuw mee met de Kunstendag voor Kinderen. Voor iedereen van 2,5 tot 12 jaar.

Kom kennismaken met kunst in allerlei soorten en maten!

Praktisch

Zondag 15 november 2020
11.00 uur tot 17.00 uur
In en rond de bibliotheek

Theatervoorstelling ‘Dom’

11.00 uur
Zaal De Garve
6 tot 12 jaar
Vooraf inschrijven verplicht

Maak kennis met ‘de Charel’, een podiumbeest in hart en nieren dat zichzelf helemaal geweldig vindt. Zijn vorige optreden ging echter helemaal mis en dat zit hem dwars. Daarover heeft hij nagedacht, geschreven, gerijmd en geknutseld. Durft hij eindelijk zijn kwetsbare kant te tonen of doet hij er alles aan om erbij te horen en niet uitgelachen te worden?

Eigenzinnig vertel- en circustheater met rolbanen, blaaspijpen, een haai en een walvis maar bovenal met de boodschap: ‘De Charel is niet dom, hij is een genie!’.

Theatervoorstelling ‘Badbeestenbang’

14.30 uur
Zaal De Garve
3 tot 8 jaar
Vooraf inschrijven verplicht

“Ben jij ook weleens bang?”, dondert een onbekende stem vanuit de duisternis. “Ja, natuurlijk! In het donker of van een dikke, vette spin!” Een spannend, beetje angstaanjagend begin. Gelukkig verschijnt even later het immer vrolijke badbeest.

Een interactieve voorstelling met leuke dansjes, valpartijen, droevige en leuke liedjes waarbij iedereen onverschrokken mag meedoen.

Workshop ‘Da’STOF’

14.00 uur - 15.00 uur - 16.00 uur
Oude beeldhouwklassen (achter de bibliotheek)
3 tot 12 jaar
Vooraf inschrijven verplicht

Kunst van stof? Da’STOF! Een oude broek, jassen met gaten, verloren lakens? Stof genoeg voor tenten, kijkgaten, poppenkast en nog veel meer …

Met telkens een nieuwe workshop zijn leerkrachten van Academie Arendonk Marjolijn en Leen een vaste waarde op onze Kunstendag. Uitproberen en creëren!

Raamtekenen

Doorlopend van 12.00 uur tot 17.00 uur
Ramen bibliotheek
3 tot 12 jaar
Vrij toegankelijk

Helpen jullie mee om de ramen van de bibliotheek om te toveren tot een oerwoud? Apen slingeren door de lucht. Tarzan op de vlucht. Krokodillen liggen op de loer, wat denken jullie, genoeg tekenvoer?

Vrolijke vertelsels

12.00 uur - 13.00 uur - 14.00 uur - 15.00 uur - 16.00 uur
Bibliotheek (leescafé)
3 tot 12 jaar
Vooraf inschrijven verplicht

Samen duiken we de boeken in. Spannende, ontroerende en ook grappige verhalen en verhaaltjes uit de mooiste boeken van de bibliotheek. Mis dit heerlijke voorleesmomentje niet!


Kunstendag voor Kinderen vindt dit jaar plaats in en rond de bibliotheek: in het leescafé, de oude beeldhouwklassen achter de bibliotheek en zaal De Garve.

Alle activiteiten zijn gratis, maar vooraf inschrijven is nodig.

Alles onder voorbehoud van de geldende coronamaatregelen.