AR campagnebeeld hondenpoep zt 1

Hondenpoep is één van de grootste ergernissen van onze inwoners. Begrijpelijk, want het is niet leuk om in een hondendrol te stappen. De meeste baasjes nemen hun verantwoordelijkheid en ruimen netjes de hondenpoep op. Maar toch zijn er enkele baasjes die dat niet doen.

Met een ludiek campagnebeeld roept het lokaal bestuur hondeneigenaars op om hun verantwoordelijkheid te nemen en de uitwerpselen van hun hond op te ruimen.

Op verschillende plaatsen in onze gemeente zal je borden met het campagnebeeld zien verschijnen. Deze borden zullen regelmatig verplaatst worden naar zogenaamde probleemlocaties.

Wil jij als inwoner zelf ook hondeneigenaars aansporen om de behoefte van hun hond op te ruimen? Download de affiche hieronder en hang ze aan je raam.

Wat zijn de regels?

Ga je wandelen met je hond? Zorg er dan voor dat je altijd een zakje bij hebt om de hondenpoep op te ruimen. Laat het zakje nadien niet rondslingeren, maar gooi het in de vuilbak.

Hou je hond ook steeds aan de leiband. Enkel in hondenlosloopzones mag je hond naar hartenlust lopen en ravotten zonder leiband.

Overtredingen worden beboet met een gemeentelijke administratieve sanctie van maximaal 350 euro.

Bedankt om je verantwoordelijkheid te nemen!