699 wespen in spouwmuur

De zomer komt eraan, rond deze tijd worden wespen stilaan weer actief.

Je hebt een wespennest en je wil het laten verdelgen door de brandweer? Hulpverleningszone Taxandria staat klaar om te helpen.

We vragen wel om alleen hinderlijke of echt gevaarlijke wespennesten te melden. Als je wespen met rust laat, laten ze jou ook met rust.

Heb je een wespennest achteraan de tuin of in een hok waar je nooit komt? Dan is een verdelging niet nodig. We hebben liever geen wespen in de buurt, maar ze zijn wel onze bondgenoot en verdelgen op hun beurt vervelende vliegen, muggen, bladluizen en andere insecten.

Vergeet niet: de brandweer is er voor mens én dier. Bij echt hinderlijke of gevaarlijke situaties kan de brandweer wel een nest verdelgen.

Let op! De brandweer verdelgt enkel wespen, geen bijen of hommels. De brandweer staat ook niet in voor het verdelgen van eikenprocessierupsen.

Gebruik het e-loket

Voor alle niet-dringende interventies, zoals de aanvraag van wespenverdelging (ook melding stormschade en wateroverlast), gebruik je het e-loket op de website van HVZ Taxandria.

In Arendonk is er geen vaste dag voor het verdelgen van wespennesten. Als de brandweer aan het nest kan, hoef je niet thuis te zijn.

In geval van een dringend nest (mensen worden bedreigd, wespen in je woning of in een school, agressieve wespen …), bel je het noodnummer 112 kunnen. Dan komt de brandweer zo snel mogelijk.

In Hulpverleningszone Taxandria is het verdelgen van wespennesten gratis.

Meer info

www.hvztaxandria.be