Facebook post image 1

Straatvinken is een jaarlijks telmoment (van Universiteit Antwerpen, HIVA - KU Leuven en de Ringland Academie) dat nagaat hoe gezond en duurzaam het verkeer is in onze straten.

Vink op donderdag 20 mei tussen 17.00 uur en 18.00 uur aan hoeveel voetgangers, fietsers en andere voertuigen er door jouw straat passeren en tel mee!

Woon je langs één van onze invalswegen (gewestwegen) of verbindingsstraten (bv. Kerkstraat, Broekstraat, Berendonk, Moerenstraat, De Daries …)? Daar zijn we vooral heel geïnteresseerd in jouw telling!

Hoe tel je mee?

Iedereen kan meetellen. Voor dit mobiliteitsonderzoek vink je gedurende één uur in je straat het aantal voetgangers, fietsers, bussen, auto’s en vrachtwagens aan. De telresultaten geven de wetenschappers van de Universiteit Antwerpen en HIVA - KU Leuven een goed beeld van de verkeersleefbaarheid in onze gemeente.

Omdat het om een jaarlijks weerkerend evenement gaat, kunnen de wetenschappers nagaan of onze straten op de goede weg zijn om tegen 2030 de modal shift naar duurzamer en gezonder verkeer te bereiken.

Je kan meetellen met een speciaal ontwikkelde tel-app of met een papieren telformulier. Meld je aan via de website www.straatvinken.be.