Gluren bij de Buren

Hou je van muziek, woord, dans, theater, comedy …? Heb je altijd al eens een optreden live willen meemaken vanuit je zetel? Stel dan je huiskamer of tuin open voor Gluren bij de Buren!

Gluren bij de Buren is een initiatief van de gemeenten Arendonk, Balen, Geel, Laakdal, Lommel, Mol en Retie. Het concept is eenvoudig: lokale podiumkunstenaars uit verschillende disciplines steken hun gemeentegrenzen over om op te treden in een onbekende huiskamer of tuin. Dit jaar vindt het huiskamerfestival plaats van vrijdag 12 tot en met zondag 21 mei 2023.

Zin om mee te doen? Je kan je nog tot zondag 5 februari 2023 aanmelden als gastgezin. Hieronder vind je de brochure met een overzicht van alle deelnemende artiesten. Je kiest zelf de acts die jouw voorkeur dragen, daarna gaan wij aan de slag met puzzelen en brengen we jou in contact met de gekozen artiest.

Als gastgezin zorg je voor een prettig onthaal van de artiest en de ontvangst van de toeschouwers. Je kiest zelf hoeveel toeschouwers je wenst te ontvangen. De inschrijvingen voor het publiek verlopen via de cultuurdiensten van de organiserende gemeenten. Natuurlijk mag je zelf ook vrienden en kennissen uitnodigen. De toegang is gratis, wel geldt de afspraak dat de artiest na het optreden mag rondgaan bij de toeschouwers voor een vrije bijdrage ‘in de klak’.

Heb je een grote tuin? Neem dan zeker contact op met de cultuurdienst, want ook grotere groepen zoeken een fijne plek om op te treden. Wie weet vult jouw tuin zich met de klanken van een echte bigband!