Glurenbijdeburen robyn

Hou je van muziek, woord, dans, theater, comedy …? Altijd al eens oog in oog willen staan met de artiest? Zet dan je deuren wagenwijd open voor Gluren bij de Buren.

Gluren bij de Buren is een initiatief van de gemeenten Arendonk, Balen, Dessel, Laakdal, Lommel, Mol en Retie. Het concept is eenvoudig: lokale podiumkunstenaars uit verschillende disciplines steken hun gemeentegrenzen over om op te treden in een onbekende huiskamer of tuin.

Gluren bij de Buren vindt plaats van vrijdag 7 mei tot en met zondag 16 mei 2021. Je kan je aanmelden als gastgezin van 8 tot en met 28 februari 2021.

Zin om mee te doen? Bekijk het overzicht van de deelnemende artiesten in de brochure onderaan deze pagina. Inschrijven kan online via www.retie.be/huiskamers of via de cultuurdienst. Je kiest zelf 2 acts die jouw voorkeur wegdragen, daarna gaan wij aan de slag met puzzelen en brengen we jou in contact met de gekozen artiest.

Jij zorgt voor een prettig onthaal van de artiest en de ontvangst van de toeschouwers. Je kiest zelf hoeveel toeschouwers je wil ontvangen. Optredens gaan bij voorkeur door in openlucht en strikt volgens de op dat moment geldende coronamaatregelen.

De inschrijvingen voor het publiek verlopen via de organiserende cultuurdiensten. De toegang is gratis; wel geldt de afspraak dat de artiest na het optreden mag rondgaan bij de toeschouwers voor een vrije bijdrage ‘in de klak’. Natuurlijk mag je zelf ook vrienden en kennissen uitnodigen.

Heb je een grote tuin? Neem dan zeker contact op met de cultuurdienst van je gemeente, want ook grotere groepen podiumkunstenaars zoeken een fijne plek om op te treden. Wie weet vult jouw tuin zich met de klanken van een echte bigband!