2021 03 09 B2 S poster fietsen jongen1024 1

In september 2021 lanceert de gemeente Arendonk samen met dertien andere Kempense gemeenten het project Bike2School. Met dit project wil de gemeente duurzame verplaatsingen naar school stimuleren en de lokale economie versterken.

Buck-e

Lagereschoolkinderen die met de fiets of te voet naar school gaan, zullen we financieel belonen.

Een sensor op de fiets of aan de rugzak registreert de duurzame verplaatsing die de kinderen afleggen. In ruil daarvoor verdienen ze digitale munten (bucks) die ze kunnen uitgeven bij handelaars in de gemeente.

Zoektocht naar geïnteresseerde handelaars

De gemeente is op zoek naar lokale handelaars waar de leerlingen hun bucks kunnen inwisselen.

Deelnemen is gratis en heel eenvoudig. Het enige wat je als handelaar nodig hebt, is een eigen smartphone of tablet. Zo kunnen de kinderen in jouw winkel met hun bucks betalen. De volledige waarde van die digitale munten wordt automatisch op jouw rekening gestort.

Door deel te nemen aan dit project help je als lokale handelaar de zachte mobiliteit binnen de gemeente te stimuleren en verwerf je nieuwe jonge klanten.

Meer info

Heb je interesse? Of wil je als lokale handelaar meer info over wat dit precies inhoudt? Laat het ons zeker weten via stafmedewerker Kristine Nijs: 014 40 90 67 of kristine.nijs@arendonk.be.

Op woensdag 23 juni 2021 om 20.00 uur organiseren we een online infomoment voor de lokale handelaars. Deelnemen kan door jouw naam, de naam van je zaak en je e-mailadres door te geven via kristine.nijs@arendonk.be, dan sturen we jou een link.

Bike2School is een project van IOK en de gemeenten Arendonk, Balen, Geel, Grobbendonk, Herentals, Herselt, Hoogstraten, Hulshout, Kasterlee, Laakdal, Meerhout, Ravels, Vosselaar en Westerlo. Voor dit project ontvangen de projectpartners 300 000 euro subsidies van EFRO GTI Kempen, 246 840 euro van de Vlaamse overheid (MOW), 70 000 euro van de provincie en 10 000 euro via de provinciale 10op10 subsidies.