Drew perales L Pox D Wa1z BM unsplash

Zit jij in het 3de, 4de of 5de leerjaar? Heb je een creatieve pen? Schrijf je graag gedichten en wil je die tonen aan onze gemeente? Kan je tegen een deadline werken? Zien je ouders of begeleiders het zitten om je hierin bij te staan?

Stel je dan snel kandidaat als kinderdorpsdichter!

Wat is de taak van een kinderdorpsdichter?

Het gemeentebestuur stelt een kinderdorpsdichter aan voor een periode van 1 jaar.

Je schrijft 5 gedichten voor de gemeente verspreid doorheen het jaar. De onderwerpen voor de gedichten worden aangeleverd door de gemeente of je brengt zelf ideeën aan. Je mag zelf kiezen op welke manier je deze gedichten maakt.

Er wordt niet verwacht dat je taalkundig sterk bent, creativiteit wordt ook gesmaakt.

Stel je kandidaat

Bezorg voor woensdag 1 december 2021 2 gedichten aan de cultuurdienst via eva.verbeek@arendonk.be of de dienst vrije tijd in het gemeentehuis. 1 van de 2 gedichten moet over Arendonk gaan of over je droom om kinderdorpsdichter te worden.

Een onafhankelijke jury beoordeelt alle ingezonden kandidaatstellingen en maakt een selectie voor het college van burgemeester en schepenen. Het college duidt de winnaar aan. De winnaar wordt uitgenodigd voor een gesprek met een afvaardiging van de jury om het verdere verloop en verwachtingen toe te lichten.

Wanneer kom je in aanmerking?

  • Je woont in Arendonk.
  • Je zit in het 3de, 4de of 5de leerjaar.
  • Je wil poëzie mee op de kaart zetten in Arendonk.
Mila 1 fb