Corona

Sinds donderdag 29 oktober 2020 wordt het vrijetijdsleven opnieuw sterk beperkt door de maatregelen tegen het coronavirus. De federale overheid verbiedt alle evenementen en manifestaties tot en met zondag 13 december 2020 en je mag buiten met maximaal 4 personen samenkomen op veilige afstand.

Onder het moto ‘voorkomen is beter dan genezen’ neemt het lokaal bestuur Arendonk, net zoals andere steden en gemeenten, nog extra maatregelen bovenop die van de federale regering, om de stijgende coronacijfers het hoofd te bieden.

Al zeker tot en met 31 januari 2021 zullen er geen evenementen of manifestaties mogen plaatsvinden in Arendonk. Dat wil ook zeggen dat alle aangekondigde gemeentelijke evenementen voor de komende periode, zoals Kunstendag voor Kinderen of Sinte-Katharina, geannuleerd worden. Ook kleinere activiteiten van het lokaal bestuur (lezingen, vormingen, workshops ...) gaan niet door tot en met 31 januari 2021.

Deze maatregel wordt genomen om de sociale contacten te beperken en plaatsen waar verschillende generaties samenkomen te vermijden. Dit is noodzakelijk om de zware druk op de gezondheidszorg te verlichten en ervoor te zorgen dat de algemene zorgverlening niet volledig in het gedrang komt.

Wij zijn ons ervan bewust dat dit niet evident is, maar achten het noodzakelijk om duidelijkheid te scheppen voor zowel organisatoren als onze inwoners.