Wegwijzers 3

Samen bouwen we aan zorgzame buurten. Buurten waarin bewoners zorg voor elkaar dragen in de ruime zin van het woord, waar levenskwaliteit en gezondheid centraal staan, en waar mensen zich goed en geborgen voelen. Buurten die, letterlijk en figuurlijk, mensen in beweging brengen.

Met de campagne ‘10 000 stappen: elke stap telt!’ van het Vlaams Instituut Gezond Leven vzw, Sport Vlaanderen, Agentschap Zorg en Gezondheid en de Vlaamse Logo’s zet Arendonk stap voor stap in op beweegvriendelijke buurten.

Plaats elke stap op een voetstuk

Zet je beste beentje voor en stap mee in deze campagne. Stap voor stap bereik je niet alleen een goede gezondheid, je voelt je ook beter in je vel, je slaapt beter ... Al stappend heb je één voet binnen naar meer sociaal contact, je zorgt voor minder vervuiling en lawaai van auto’s en maakt zo de buurten en straten leefbaarder.

De eerste stap begint bij jouw voordeur

Er beweegt wat in de buurt. Heb je de stappensignalisaties al gezien in onze gemeente of elders in Vlaanderen? Hiermee tonen we dat kleine afstanden tussen nuttige locaties in je buurt ook extra stappen opleveren. Van jouw voordeur tot aan het gemeentehuis of tussen de bakker en de slager.

De komende 4 jaar zet Arendonk nog verder in op beweegvriendelijke buurten.

Vraag ook zelf meer aandacht voor een zorgzame buurt

Wist je dat ook jijzelf met deze campagne meer aandacht kan vragen voor een zorgzame buurt? Het lokaal bestuur verspreidt gratis leuke raamaffiches die aangeven waarom elke stap telt. Ze hangen op in onze gemeente, bij organisaties, zorgverleners, ondernemingen, handelaars ...

Doe mee samen met je buren, je straat of zelfs de hele buurt. Hang een affiche achter je raam aan de straatkant en spoor je buren aan om hetzelfde te doen.

Volg ook de Facebookpagina's van Vrijetijdsdienst Arendonk en Gezond Leven voor leuke info en wedstrijden.

Meer info

www.10000stappen.be

10000