19 lijmlaag

Niet-hechtgebonden asbest houdt ernstige gezondheidsrisico’s in.

IOK en OVAM helpen je graag om je woning asbestveilig te maken, met subsidies voor asbestonderzoek en het verwijderen van niet-hechtgebonden asbest bij vloerbedekking en leidingisolatie.

Laat asbesthoudende vloeren en leidingisolatie veilig en vakkundig verwijderen

In de eerste plaats komt er een asbestdeskundige ter plaatse om vast te stellen of er inderdaad niet-hechtgebonden asbest aanwezig is in de leidingisolatie en/of vloerbedekking. Er zal ook een staalname gebeuren. IOK en OVAM nemen de kosten van dat onderzoek op zich. Je betaalt een kleine vergoeding van 25 euro voor het rapport.

Niet-hechtgebonden asbest in vloerbedekking en leidingisolatie mag enkel door een erkende asbestverwijderaar verwijderd worden. Ook voor het verwijderen van asbesthoudend isolatiemateriaal en vloerbedekking zijn er subsidies mogelijk.

Jouw voordeel

Wie deelneemt, hoeft zelf geen asbestdeskundige en erkende asbestverwijderaar te zoeken. IOK deed dat voor jou via een overheidsopdracht met hoge eisen.

Naast alle gezondheidswinsten geniet je van een heel voordelig tarief om leidingisolatie of vloerbedekking met asbest te verwijderen. IOK en OVAM dragen immers bij in 50% van de kostprijs (excl. btw), met een maximumsubsidie van 5 000 euro voor een woning en 7 000 euro voor leidingisolatie in een appartementsgebouw.

Je hoeft deze tussenkomst niet eerst zelf te betalen, IOK betaalt rechtstreeks aan de erkende asbestverwijderaar. IOK (OVAM) komt niet tussen in het verschuldigde btw-bedrag.

Voor wie?

Voor particuliere eigenaars van woningen of appartementen.

Meer info

IOK
014 56 27 75
www.iok.be/asbestproject