20200422 HVZ Taxandria Carrousel1

Hulpverleningszone Taxandria gaat op zoek naar vrijwillige brandweermannen en -vrouwen om de brandweerposten Arendonk, Baarle-Hertog, Hoogstraten, Lille, Merksplas, Ravels en Vosselaar te versterken.

Altijd al gedroomd van bij de brandweer te werken? Maak de sprong!

Ik durf de sprong te maken want:

  • Ik sta paraat voor mijn medeburgers
  • Branden blussen, redden van geknelde slachtoffers of dieren bevrijden uit mestputten: bring it on!
  • Een maatschappelijk zinvolle job lijkt me echt iets
  • Ik ga voor mijn team door het vuur!

Als brandweerman of -vrouw sta je garant voor de veiligheid van de inwoners van je gemeente en andere gemeenten in de hulpverleningszone. Je maakt deel uit van een hechte ploeg waar teamgeest centraal staat. Want voor, tijdens en na elke interventie ga je voor elkaar door het vuur.

Brandweerman of -vrouw zijn is een uitdagende, afwisselende maar ook veeleisende job. Als vrijwilliger stel je je beschikbaar voor je brandweerpost om zo een minimale uitruk te kunnen garanderen.

Elke oproep is anders, gaande van brand, hulpverlening, redden van dieren tot ondersteuning op logistiek of technisch vlak bij een ongeval of andere incidenten. Daarom stellen we een aantal eisen aan al onze brandweerlieden, dit zowel voor fysieke conditie, voor handigheid als voor karakter.

Om te kunnen solliciteren moet je o.a. een Federaal Geschiktheidsattest hebben. Je vindt hier alles over op www.ikwordbrandweer.be.

Solliciteren kan van 1 september t.e.m. 31 oktober 2020 via de website www.hvztaxandria.be.

Infomomenten in Arendonk

Ben je benieuwd hoe het eraan toe gaat bij de brandweer, hoeveel uren opleiding je moet volgen, hoe zwaar een interventiepak weegt ...? Kom er alles over te weten tijdens een infomoment in de kazerne, gegeven door onze eigen brandweermensen.

In Arendonk gaan de infomomenten door op zaterdag 22 en dinsdag 25 augustus 2020, telkens om 20.00 uur, in de brandweerkazerne (Kerkstraat 38).

Inschrijven is verplicht en kan hier.