Meisje fiets

Ben je een echte fietser of houdt regen en wind je soms tegen om met de fiets naar school te gaan? Of woon je vlak bij school en wandel je of step je af en toe?

Vanaf september worden je inspanningen extra beloond, want echte helden fietsen of wandelen toch naar school?!

Fiets, wandel of step en verdien bucks

Vanaf 1 september 2023 start Bike2School opnieuw en kan je virtuele munten of bucks sparen elke keer als je met de fiets of te voet naar school komt.

Een handige tag aan je fietswiel of je boekentas en een scanner aan de schoolpoort zorgen ervoor dat elke keer je te voet of met de fiets naar school komt, je inspanning wordt geregistreerd.

Als beloning krijg je virtuele munten of bucks. Per 2 dagen dat je kind duurzaam naar school, spaart het bucks.

Tijdens volgende actieweken kan je zelfs extra bucks sparen:

  • 18 tot en met 22 september 2023
  • 4 tot en met 8 december 2023
  • 19 tot en met 23 februari 2024

Je krijgt een betaalkaart waarmee je bij lokale handelaars met je virtuele munten kan betalen (overzicht lokale handelaars). Een extra stimulans om als het een beetje regent, koud is of waait toch de auto te laten staan!

Haal dus zeker je tag en betaalkaart van vorig schooljaar opnieuw boven of schrijf je via je school in voor dit leuke project.

Jaarwedstrijd Bike2School

Wist je dat er dit jaar extra prijzen te verdienen zijn voor de klas, zoals een bezoek aan Hidrodoe, Superjump, het Klimkaffee of Raf&Otje?

Alle scholen van de 14 deelnemende gemeenten aan Bike2School nemen het met elkaar op in een jaarwedstrijd die loopt van 18 september 2023 tot 29 maart 2024. De best scorende klassen maken kans op leuke prijzen!

Help jij je school mee in de prijzen vallen? Schrijf je dan in via je school en fiets, step of wandel zo vaak mogelijk naar school!

Meer info

www.iok.be/bike2school