Verkeersbord hier is grensbord

Het coronavirus verspreidt zich nog steeds sterk, ook in onze gemeente. Recent hebben we vastgesteld dat enkele inwoners besmet zijn geraakt na een bezoek aan familie in Nederland of na het winkelen in Nederland. We willen daarom nog eens extra oproepen om grensverkeer zo veel mogelijk te beperken.

Je mag de grens tussen Nederland en België passeren voor je werk, co-ouderschap, hulpverlening ... De grens overgaan louter voor je plezier (winkelen, daguitstap, langer verblijf …) wordt ten strengste afgeraden.

Je moet trouwens ook altijd eerst nagaan of het (buur)land in kwestie deze verplaatsingen toelaat én welke maatregelen in dat land van toepassing zijn (bv. quarantaine).

Omgekeerd moeten mensen die vanuit een buurland de grens met België oversteken, altijd rekening houden met de maatregelen die in België van toepassing zijn. Op de website van de federale overheid vind je alle informatie over maatregelen, verplaatsingen en reizen.

Verblijf je minder dan 48 uur in het buitenland en reis je niet per boot of vliegtuig naar België? Dan moet je het PLF-formulier niet invullen. Een coronatest en quarantaine zijn niet nodig als je minder dan 48 uur in het buitenland verbleef.

Je vindt meer info op de websites van de buurlanden van België:

Op de website van de OESO vind je een overzicht van coronamaatregelen per land.