Jongen rode cape met helm

Op vrijdag 17 september 2021, tijdens de Week van de Mobiliteit, ging het project Bike2School van start.

Bike2School stimuleert lagereschoolkinderen om met de fiets, de step of te voet naar school te gaan. De kinderen worden beloond met virtuele munten.

3 maanden later blijkt deze actie alvast aan te slaan.

De wereld rond

Bike2School is een project in samenwerking met IOK om meer duurzame verplaatsingen naar school aan te moedigen. In totaal nemen 86 scholen in 14 gemeenten deel aan het project. De leerlingen fietsten of wandelden in de eerste 3 maanden van het schooljaar al zo’n 451 567 kilometer of meer dan 11 keer de wereld rond.

Ook de 4 lagere scholen in Arendonk doen mee. Zij legden in totaal al 44 521 km af. Dat is al meer dan 1 keer de wereld rond!

De verplaatsingen van de kinderen worden volledig geautomatiseerd geregistreerd met een tag. Zo verdienen de kinderen virtuele munten, ofwel bucks. De verzamelde bucks kunnen zij uitgeven bij lokale handelaars of op de kermis.

Bike2School loopt nog tot 2025 in Arendonk, Balen, Geel, Grobbendonk, Herentals, Herselt, Hoogstraten, Hulshout, Kasterlee, Laakdal, Meerhout, Ravels, Vosselaar en Westerlo.

Goede voornemens campagne

Met de start van het nieuwe jaar lanceert Bike2School haar goede voornemens campagne.

De Arendonkse leerlingen die na de kerstvakantie tot 28 februari 2022 met de fiets, de step of te voet naar school komen, verdienen dubbele punten. Op die manier worden zij extra gestimuleerd om zich duurzaam te verplaatsen, ondanks de koude en donkere winterdagen.

Meer info

www.arendonk.be/bike2school

Dit project werd gerealiseerd met financiële steun van EFRO Vlaanderen - GTI Kempen, Vlaanderen en de provincie Antwerpen.