112 app

In de app 112 BE vind je snel de noodnummers van brandweer, ambulance en politie terug via duidelijke icoontjes. Je kan er als gebruiker ook persoonlijke gegevens en medische informatie in aanvullen, waardoor operators deze sneller kunnen doorgeven aan de hulpdiensten.

Bovendien krijgt de noodcentrale bij oproepen via de app je locatie te zien, waardoor ze je in geval van nood gemakkelijker kunnen terugvinden. Voor doven, slechthorenden of personen met een spraakstoornis is er een chatfunctie voorzien.

Sinds 11 februari 2023 werd de app verder uitgebreid en kan je hem ook gebruiken voor niet-levensbedreigende interventies. Je vindt er het permanent beschikbare e-loket 1722.be terug en het nummer 1722 dat bij stormweer geactiveerd wordt. Deze kan je gebruiken om een tussenkomst van de brandweer voor wateroverlast, stormschade of wespenverdelging aan te vragen. Door oproepen voor levensbedreigende en niet-levensbedreigende situaties te scheiden, geraakt het noodnummer 112 niet overbelast en kunnen de hulpdiensten steeds snel optreden.

De app bestaat ondertussen bijna 6 jaar en heeft bewezen dat hij bijdraagt tot een beter resultaat bij noodsituaties. In de toekomst zal de app nog verder uitgebreid worden, zodat het de tool bij uitstek wordt om hulpdiensten te bereiken. Uiteraard kan je de hulpdiensten ook steeds telefonisch bereiken via het nummer 112.