In Arendonk vind je 4 mijmerplekken waar je tot rust kan komen in de natuur.

Wat?

Een plek in de natuur om tot rust te komen, een beetje na te denken, weg te dromen, stilstaan bij wat was of is, maar evengoed ruimte om vooruit te kijken. Even ‘zijn’, niets doen en niets moet. Daar hebben we allemaal op de één of andere manier nood aan.

Omdat we ons niet zo goed in ons vel voelen ...
Omdat we iemand of iets verloren hebben of dreigen te verliezen ...
Omdat het leven te snel gaat ...
Omdat er een grote verandering in ons leven staat aan te komen ...
...

Op een mijmerplek kan je alleen vertoeven of samen met iemand. En voor of na jou komt er ook weer iemand. Je kan er iets achterlaten als je dat wil. Maar ook dat hoeft niet.

Waarom?

Iedereen worstelt met verlies, gemis, afstand of afscheid. Verlies is meer dan afscheid moeten nemen van een dierbare. Een grote verandering in je leven zoals het coronavirus, op pensioen gaan, je eerste academiejaar tijdens je nieuwe studies dat er helemaal anders uitziet, vriendschap die verwatert, onzekere toekomst ... noem maar op.

We leven tegenwoordig in een rush en met veel onzekerheid. Er zijn grote problemen binnen de geestelijke gezondheidszorg. Het is belangrijk dat we plaatsen van rust hebben die ons hoop en perspectief bieden en waar we kunnen stilstaan bij wat voor jou nodig is. Of waar we gewoon even aan niets denken. Op deze manier kunnen we de verbondenheid voelen en onze onzekerheid, angst en twijfel achterlaten.

Waar?

In Arendonk kan je 4 mijmerplekken ontdekken.

  • Academie Arendonk, vlak bij de hondenlosloopweide
  • Het Goorken, aan het mooie water
  • Kapel, in Ooststraat
  • Talander, bij het speelbos, naast het wandelpad

We zetten een stapje terug en vertoeven in het mooie groen dat Arendonk ons te bieden heeft. Op iedere mijmerplek kan je een rustbank vinden, een gedicht en nog veel meer, we gaan op zoek naar schoonheid.

Het lokaal dienstencentrum heeft rond deze mijmerplekken ook 4 wandelroutes ontwikkeld. Deze wandelbrochure vind je in het gemeentehuis en het Sociaal Huis, of download ze hieronder.

Via het filmpje hieronder kan je al eens virtueel langs de 4 mijmerplekken wandelen.

Mijmer verder ...

Partners

De mijmerplek is ontstaan dankzij de samenwerking tussen verschillende partners: